woensdag 21 december 2005


So all the time we where decieved by the US, it was never about planes and monkeys or about skyscrapers and monkees; but about planes and skyscrapers. Why else didn't we thought of it sooner? Allah ahkbar.





De film van peter jackson bgint goed en wordt alleen maar beter totdat Kong Ann heeft
dan lijkt de cgi (lichtinval!) niet echt gelukt, je ziet duidelijk de twee op elkaar geschoven plaatjes! Dan doet Ann een (mikojel?) dansje voor Kong, oke kitsch.
Haar slaken en kreten werken wonderwel goed en het gezicht van Kong is prima gedaan.
Echter de logica is na de brontosuarussen-party geheel zoek. De proporties tussen de insecten en dinosuarussen kan ook nooit kloppen, een kakkerlak van 1 meter en king kong is 8 meter?. De nachten gaan er wel erg vliegensvlug om, vlugger dan de actie verantwoorden kan (hoelaat gaat normaal een theater dicht, 6 uur s'morgens?).
Veel van de Kong zoals ik me hem herinner uit 1933 komt wel in deze Kong terug.
Door Naomi Watts heeft de film van PJ toch meer diepgang en zijn sommige scenes helaas toch wel ongeloofwaardig en overdone. Hierbij doel ik speciaal op de scenes in New York aan het einde van de film.
Toch heeft de film humor en blijft het gek genoeg een tranentrekker ondanks/dankzij de rommelige structuur. Het meeste effect scoort het als je dat in je eentje bekijkt.