dinsdag 4 december 2007

de maatschappij ben jij

maatschappelijke waanverhoudingen:
We willen er op ons best uitzien bij alcoholisten en noemen dat uitgaan. (Dit verklaart de hoge graad van jongeren-alcoholisme met de vele make-over shows op TV)
Hoe zwaarder het werk hoe vroeger je op moet en langer moet werken en er geen grondige medische keuring vooraf bij is. (Dit verklaart waarom zwaar werk onbelangrijk wordt gevonden)
Hoe meer het werk aanzien heeft des te meer bazen je erbij de gaten houden en des te variabeler de werktijden en een onnodige medische keuring vooraf belangrijk is. (Dit verklaart wiens tijd ze managen)
Bedrijfsinformatie van hen die het kunnen weten is of achterhaalt en ongeldig, of niet terzake en onbruikbaar en het is moeilijker te krijgen dan het ontslag. (Dit verklaart waarom ernaar vragen onbetaalbaar is en nooit beloont wordt, want wat meer info dan een NAW evenals een bedrijfs-interesse bestaat er niet)
Hoe armzaliger, en daarmee gehoriger de woning des te onrustiger het in de woonomgeving is. (Dit verklaart waarom achterbuurten veel rust verlangen terwijl de bewoners er constant geagiteerd en versuft zijn omdat ze elkaar doorwaakt houden)
Hoe hoger de scholing des te belangrijker de kennis dan luisteren wordt en des te moeizamer ze bij luisteren doen. (Dit verklaart dat als je eenmaal hebt leren luisteren het nog nauwelijks is af te leren, want het betere is ermee beloont)
En op internet is informatie minstens altijd ergens intentie-loos of voor overvloedige overbodigheid te duur maar op zijn best vermakelijk. (dit verklaart het zinloze door de anonimiteit en de onbruikbaarheid van een identiteit)