zaterdag 25 september 2010

darwins choice: de speciale evolutietheorie

darwin was wrong in zijn algemene evolutietheorie mbt. de menselijke soort want er worden evenveel meisjes als jongens geboren en er dus geen noodzaak is om alle meisjes achter je aan te krijgen, kortom er is geen werkelijke noodzakelijkheid voor sexuele selectie bij de mens als soort.
Als er voor elke jongen een meisje is waarom zou er dan een streven naar beter of meer bestaan?
Wat doet de omgeving er nog toe als er toch altijd menselijke voortplanting mogelijk is en de omgeving (lees: aarde) iedere mogelijke diversiteit en variatie inhoud en dus met neutrale onverschilligheid het verlies en de aanwinst met elkaar voor het menselijke soort in balans zijn? Als de mensheid uiteindelijk alleen nog zijn eigen omgeving is en natuurlijke diversiteit is vervangen door een kunstmatig gefabriceerde variatie of een moonbase alpha door technologisering, dan zijn de algemene evolutieregels van natuurlijke en sexuele selectie op de mens als soort een overbodig geworden paradigma. Voor de menselijke evolutie geldt dan ook een speciale evolutietheorie, dankzij onze handigheid.
De menselijk natuur (waartoe ook jaloersheid, afgunst, lust en ijdelheid en andere zwakheden behoren) doen een komende dystopia al vermoedden, waarin de sexuele verhouding (lees: selectie) door de wet zal worden geregeld.
Geen playboy meer met 100 vrouwen en dus 99 mannen zonder partner. Eerlijke verdeling van sexuele gunsten is dan de modernste eis. En waarom niet?
Het kapitalisme moet nog maar eens achterhalen of genetische combinaties allemaal evenveel waard zijn ondanks de schaarste van sommige in hun voorkomen. Dat zal groepsselectie met genenmanipulatie en hersengedrag moeten uitwijzen.