vrijdag 25 april 2014

'Rusland wil Derde Wereldoorlog ontketenen' | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

'Rusland wil Derde Wereldoorlog ontketenen' | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: ""De Tweede Wereldoorlog is nog niet vergeten door de wereld. Maar Rusland wil de Derde Wereldoorlog nu al beginnen", zei Jatsenjoek. "Pogingen om een militair conflict te beginnen in Oekraïne zullen leiden tot een conflict in heel Europa.""



'via Blog this'



Dat is helemaal niet waar. Het zijn de europese politieke commissarissen van het kapitalisme, zoals ondernemers, idolen en topsporters die een update (lees: complot) uitrollen over de liefdeloze prestatiemaatschappij heen waar de gevangenissen overvol van raken wegens geheel onduidelijke en betrekkelijke en zelfs genullificeerde resultaten op het individueel nivo van ieder. Rusland wil slechts een duidelijke datum voor het nieuwe START-verdrag en dat mag ook in de 4de wereldoorlog liggen.
Zowel rusland als amerika schermen met fundamentele mensenrechten om het heilloze gedrag in oekraine te rechtvaardigen, terwijl ten tijde van de koude oorlog en communisme alleen maar presteren niet het belangrijkste was, nu kunnen ze nog niet eens meer komen presteren. Als liefde al een prestatie zijn moet, dus voorwaardelijke liefde, dan raken gevangenissen overvol. En als een gevangenis al een prestatie is, dan kan dat alleen in een kapitalistische zingeving zijn met onvoorwaardelijk, en met de dollar als afgod waarmee hebben als resultaat niets bereikt heeft. En de legale criminelen die vrij rondlopen hebben dan geluk. Maar sinds wanneer is geluk een prestatie, lui of een criminaliteit?
En voor een derde wereldoorlog maakt het niks uit of het communisme niet presteert of het kapitalisme wel presteert of andersom. Als de atoombommen vallen is hun prestatie ook niets.
Het is echt weer tijd dus voor een koude oorlog, het interbellum tussen de twee koude oorlogen waarin vriendschap een marktprijs kreeg, zoals door facebook en twitter, is ook een tijdperk van afgrijselijke miskenning waarin de sociale volgorde zodanig verkeerd om geklutst zit dat het ook een slachting is omdat marktgerichte vriendschap dan heel vaak (tijd)verspilling presteert, vooral als je geen corrupte nepotist bent.
Wat in een notendop het conflict in oekraine is en oorlog het meest waarschijnlijke antwoord is.






bronnen:

the self-inflicted society of capitalism by roger moore en swami ramsj