donderdag 30 juli 2015

Een op vijf jonge vrouwen is verkracht | Wetenschap | de Volkskrant

Een op vijf jonge vrouwen is verkracht | Wetenschap | de Volkskrant:

Van de vrouwelijke deelnemers gaf 40 procent aan weleens seksuele handelingen te hebben verricht of ondergaan tegen de wil. Dat kan orale seks zijn, maar ook een streling of een ongewenste kus. Bij jonge vrouwen met seksuele ervaring is dat meer dan de helft. Dit onderscheid is belangrijk, want over deze groep gaat het rondzingende aantal van 'een op de vijf'. Om precies te zijn: een op de vijf seksueel actieve jonge vrouwen tussen de 12 en 25 geeft aan weleens seks met penetratie (oraal, vaginaal of anaal) gehad te hebben tegen de wil, zo blijkt uit het onderzoek.

aanraken vinden de meesten vrouwen dus het engste, en zoenen de mannen


http://www.plosone.org/article/fetchObject.action?uri=info:doi/10.1371/journal.pone.0132847&representation=PDF

https://www.movisie.nl/sites/default/files/alfresco_files/whitepaper-seksuele-grensoverschrijding-seksueel-geweld%20%5BMOV-6329289-1.0%5D.pdf

'via Blog this'

En eerst een ongevraagd zoentje krijgen van de persoon die toch vies is van je aanraking blijkt, is dat ook verkrachting?
Nee, dat is seksueel intimideren met iemands behoeften en daar komen mooie mensen (in machtsposities) wel weg mee want wat er tussen het zoentje en de aanraking gebeurde is dan geen staatszaak maar een zotte route.
Maar we rekenen het bij verkrachting omdat het ook ongewenst is.
En hoe vaak die knappe jonge vrouwen ongewenste handelingen verrichten voordat en nadat bij hun ongewenste handelingen werd verricht is de ontbrekende graadmeter. En hoe verschilt dat van die niet zo knappe jonge vrouwen met ongewenste handelingen? Maar een beetje cafesentiment lost dat al gauw met onverschilligheid op, waardoor verkrachting eerder norm dan uitzondering is voor alle klanten die ermee te maken hadden. Het is dus niet altijd even eenvoudig om vastestellen wie er verkracht (wordt). En slechts een enkele hedonisten trekt dan de conclusie dat thuis blijven beter is dan uitgaan dankzij de 'warme' lompe ongegeneerde knuffels die net zo vreselijk gelogen kunnen zijn als een onhanteerbaar zoentje of ongeleide aanraking. De hele westerse beschaving is blijkbaar dankzij cafe's grotendeels een verkrachtingscultuur.

kobaltthorium G halftime is 93 years, mein fuhrer