woensdag 15 februari 2017

How To Judge Facts (1948)





In de democratieen van de westerse wereld is er een scheiding tussen religie en politiek vanwege de opinie dat oorlogen uit religieuze overtuigingen veel wreder zijn en daarom religie zich niet in de politiek moet mengen, maar voeren diezelfde vredelievende democratieen oorlog met die staten die niet inzien dat religieuze oorlogen wreder zijn. Gelukkig zal Trump met zijn 'War for Peace' er voorgoed een eind aan maken. Aaangezien in oorlog, politiek en religie de feiten als eerste sneuvelen of ondersneeuwen is bovenstaand filmpje een onderwijs in journalistiek onderzoek.
Het gaat om de scheiding van leugens en de meest praktische leugen komt van de autoriteiten: registreer, monitor en observeer. Iemands mening doet er maar eens in de 4 jaar toe.
Feitelijk is er sinds Hitler en zijn Holocaust een grote autoriteitsciris in de na-oorlogse westerse wereld ontstaan omdat niemand nog de paus, popidiool, mediacommentator, dokter of wetenschapper nog lang genoeg kan vertrouwen voor enige substantieele stabiliteit in een wereld van verschuivende decors. De dynamiek van het politiek circus is de souffleurs boven het hoofd gegroeid. Als men wel in de holocuast geloofde maar het niet kon bewijzen in de beginjaren veertig had men een probleem, hetzelfde geldt nu voor WW3. Steve Bannon kent die feiten uit zijn duimpje.
Histories begon d autoriteitscrisis al met de stichting van de staat Israel en heeft zich langzaam over de hele wereld verspreid en nu plukken we de vruchten van nalatigheid. De eindstrijd tussen debiliserende feiten en uit de lucht geplukte meningen zal het begin van gods koninkrijk inluiden met een gillende keukenmeid.



De enige overgebleven autoriteit is het verblindende licht van je eigen verstand, waarbij 20% van de feiten al 80% van je verstand bezig houdt.