maandag 24 oktober 2016

'Met deze wet verklaart Rusland het Westen de Koude Oorlog' -   - TROUW

'Met deze wet verklaart Rusland het Westen de Koude Oorlog' -   - TROUW: "Een nieuwe wet van Poetin dient volgens analist Rogov louter om de confrontatie met het Westen te zoeken.

Onlangs nam het Russische lagerhuis vrijwel unaniem een door president Poetin geïnitieerde wet aan waarmee Rusland eenzijdig de vernietiging van plutonium stopt en van de Verenigde Staten de intrekking eist van alle economische sancties tegen Rusland, plus compensatie voor geleden schade. De Russische politiek analist Kirill Rogov (50) ziet de wet als startschot voor een nieuwe Koude Oorlog."



'via Blog this'

En de russen hebben maar een vliegdekschip net zoals china  (US heeft er 19) en willen Trump als president?
Maar staan tweede op de wereldranglijst van militaire sterkte. En in vergelijking met de US is hun jaarlikse militaire budget 12,5 maal kleiner en hun buitenlandse schulden zelfs 29 maal kleiner.
Dit zou ook een aanzet kunnen zijn om uiteindelijk ook Syrië op te delen langs de bekende muur van Trump. Maar de koude oorlog kan toch pas echt uitbreken als het ambtenarenapparaat in washington heeft beslist wiens hiel ze moeten likken.