maandag 5 juni 2017

I lie with manchester | أنا كذبة مع مانشستر



Niet geheel toevallig was Manchester ook een van die steden waar de industriele revolutie begon tussen 1800-1850, en waardoor een nieuwe sociale klasse ontstond: het industriele proletariaat.
En 2 eeuwen later er nog steeds in ademnood over zijn.
Het was deze week dus echt een week om hoogverraad aan het klimaat te plegen, het zou mij niet verbazen als het budget voor CO2 waarbij de aarde nul graden warmer werd er deze week doorheen is gejaagd. Over politiek symbolisme gesproken. En het is vandaag ook nog eens world environment day
Op deze wijze zou men eenvoudig kunnen voorspellen dat een aanslag in Amsterdam op 20 maart plaats kan vinden dankzij de eerste multinational ter wereld: de VOC, vooral omdat de hofstadgroep die dag verzuimde.
De huidige golf terrorisme begon op 11 september 2001. In de 16 jaar die sinds dien zijn verstreken, stierven in Europa rond de 700 mensen door aanslagen van geradicaliseerde moslims. Maar in de 16 jaar vóór 11 september 2001, stierven 2200 mensen door aanslagen. Dat waren er drie keer zo veel, het was de tijd van de IRA, de RF en de ETA (*, *, *) ,waarbij echter meestal vertegenwoordigers van de elite slachtoffers waren en niet onschuldige burgers.

about 8500 since 2011, without a proper concert
Ariane Grande heeft er meer wereldfaam mee dan die ene bootvluchteling die moest toekijken hoe zijn dochter verdronk, en dat valt niet in geld uit te drukken.
De politiestaat die is geonstrueerd om jihad-terrorisme een halt toe te roepen leidt niet tot de volksopstand die de RAF hoopte te bereiken met antikapitalistisch-terrorisme en de daardoor te construeren politiestaat. Er was toen ook nog geen internet waarmee men het huidige precariaat mee wenst af te leiden. En het talent van het (al dan niet islamitisch) precariaat om zichzelf te desorganiseren moet niet onderschat worden, omdat sadisten nou eenmaal alles saboteren om zich met een troebele gedachte staande te liegen.
Als we alleen de jihad-terroristen die in het westen aanslagen plegen en het overleven nu eens berechten met het sharia wetboek wellicht gaat daar dan een afschrikkender werking van uit en wordt het stadsplein weer eens voor iets anders gebruikt dan terrasstoelen en tafels. In de sharia staat op moord gewoon de doodstraf in overleg met de nabestaanden. Aangezien de meeste aanslagen zonder overlevende daders verlopen is ook het invoeren van de sharia voor iedereen geen garantie voor vrede maar meer waarschijnlijk een import van nog meer islamitische conflicten met bijbehorende aanslagen.
De elite heeft dan toch ergens gelijk gekregen, al zal het westers precariaat daar weer geen boodschap aan hebben omdat die alleen maar zien willen dat een ander het slechter heeft dan henzelf.
De vraag hoeveel duizenden onschuldige burgers uit naam van anti-terreurbestrijding zijn doodgemarteld mat Ariane Grande's - Somewhere over the rainbow kan pas worden beantwoord na een hack van de servers van de regering. Er is dan ook geen manier om de geurilla-oorlog tegen het westen te winnen omdat gijzelingen nog niet tot hun modus operandi behoren.