woensdag 31 januari 2007

Dates.nl - Voor je het weet heb je een date!

Hier zijn tips voor mensen die veilg daten willen (scroll naar beneden en click op de link veilig daten aangezien deze niet automatisch opent).

Hier zijn ze toch nog eens in het kort:

1. Vertel vrienden over je plannen
Het is verstandig als je twee vrienden(innen) of bijvoorbeeld familieleden op de hoogte brengt van uw date, de locatie en het tijdstip. Het lijkt misschien overbodig, maar het kan zeker geen kwaad als mensen weten waar je bent en het liefst met wie.
2. Geef geen persoonsgegevens
Zou in het dagelijks leven naar een vreemde toelopen om hem/haar uw persoonsgegevens te geven? Nee toch? Je wilt graag eerst meer van de ander weten tot het vertrouwd voelt. Het laatste dat je wil is een vreemde die je stalkt omdat hij/zij over bijvoorbeeld uw adres beschikt. Let daarop altijd op dat je jouw vaste telefoonnummer, adres en/of het bedrijf waar je werkt niet te snel noemt. Mobiele communicatie is minder erg, tenzij je met dit nummer in de telefoongids staat vermeld. Je kunt op Dates.nl ook
3. Omring u met mensen
Zorg dat je nooit thuis of op uw werk wordt opgehaald tijdens de eerste date. Spreek op een neutrale plaats af in een publieke omgeving. Stap niet in een auto om ergens naartoe te rijden en zorg altijd dat je omringd wordt door andere mensen (café, restaurant, etc.).
4. Bewaar uw controle
Zorg dat je tijdens de eerste date geen drugs of (te veel) drank gebruikt. Niet alleen vanwege de eerste -onuitwisbare- indruk, maar vooral om jou controle te behouden. Onder invloed van drugs of drank wordt je reactievermogen een stuk minder.
5. Draag altijd een condoom bij je
Mocht de date een succes zijn, dan is het logisch dat er een vervolgstap (lees: seks) komt. Zorg daarom dat je altijd een condoom bij je hebt. Dat is niet alleen een verantwoordelijkheid naar jezelf toe, maar zeker ook naar je date.
6. Zorg voor een alternatieve terugreis
Net als het vorige punt is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. In dit geval hebben we het dan over de terugreis. Heb je toch iets gedronken of klikt de date niet en zou je thuis worden gebracht, zorg dan voor geld voor de taxi of het openbaar vervoer.
7. Vertrouw op je intuïtie
Heel belangrijk: vertrouw op jezelf. Als de date, de locatie of wat dan ook niet goed aanvoelt, is de kans groot dat het inderdaad ook niet goed zit. Vertrouw daarom op je intuïtie, handel hier ook naar en breng jezelf in veiligheid. Voel je nooit bezwaard naar de ander toe! Als het achteraf toch goed bleek te zitten, is het een mooi verhaal voor de kleinkinderen ...


Met andere woorden, lieg je naam, adres en werk en zorg voor veel backup (liefst bekenden).
Een cafe is een goeie veilge plaats? WHaahahahhahahaha.
Door je te omringen met zatlappen mag je wel denken alles in controle te hebben, maar zatlappen zijn wel super iritant als ze kritisch worden.
Een alternatieve terugreis vooraf uitstippelen houdt de spontaniteit erin en maakt het uitje ook niet zo paranoide (NOT).
En omdat er misschien gedwongen sex aan te pas kan komen neem dus dan ook maar gelijk op de eerste afspraak een condoom mee. Ja, het is pas gezellig als beide in de prostitutie zitten.
Date dus met mensen die je eigenlijk niet vertrouwd en die nu dus alle reden hebben om jou niet te vertrouwen.
Geen wonder dus dat daten zo onveilig is, want liegen moet je normaal vinden.
En het blijven leugens totdat het tegendeel bewezen is (en het blijft gelogen!).
Ga toch bij de AIVD als je zo spannend (lees: paranoide) wil zijn.
Het beste kan men zelfs ook nog eens liegen over de locatie van de afspraak, wat kan je dan nog gebeuren, toch?
Goh. Intuitief voel je nu ook wat ze verkopen: de debielenpraat in een ijzig sprookje.