De volgende afbeelding is een poging om tot een synthese te komen met de vorige postings (1, 2, 3, 4) betreffende het onderwerp.
Er zijn 5 posities die elk carton kan innemen, elke positie heeft een betekenis nl: geen bal, honk, bal, knuppel en honkbalknuppel.
Aangezien elk carton in 4 richtingen en op elk van de 5 posities gelegd kan worden zijn er dus 9*4*5 mogelijkheden, kortom 180 waarschijnlijkheden (men zou dit de speelruimte kunnen noemen).
Indien men bovenstaande figuur als leidraad houdt en de cartons in dezelfde richting blijft leggen dan zijn er natuurlijk minder mogelijkheden.
Als men ze zo blijft leggen is het hele figuur zowel bal (rond) als honk (vierkant door de rechtoekige tekens op de cartons)
De onderste 4 posities zijn equivalent met de 4 klinkers van het woord 'honkbalknuppel' en gelijkwaardig aan de 4 dubbele medeklinkers (k, l, p, n)
Alle posities van het hele figuur zijn gelijk aan de 10 letters waarmee het woord 'honkbalknuppel' geschreven kan worden. Elke positie heeft dus 2 letters waaraan het gelijk is, en de bovenste positie heeft hierdoor heeft dus de letters h en b.
Men kan er zelfs een tijdloop aan verbinden door de 26 letters van het alfabet voor iedere week van een halfjaar (=26 weken) te laten gelden. Na 3,5 jaar zijn dat 26 kolommen van 7 rijtjes.
Iedere 3 posities van het hele figuur vormt een driehoek bv. de top en de twee aan de basis en beinvloeden elkaar.
We spreken ook af dat de linkeronderste 2 posities honk betekenen.
De bovenste is knuppel en de rechteronderste 2 betekenen bal.
Tevens loopt de betekenis langs de lijn als volgt:
de cirkel met de twee blauwe gaten is 'honk' en wijst naar 'honkbalknuppel' (de bovenste) en gaat door naar 'knuppel' (die andere onderste) en gaat verder naar 'geen bal' en eindigt bij 'bal' om weer opnieuw uit te komen bij 'honk'
Voor de woorden 'honk, 'bal' en 'knuppel' kan men de synoniemen substitueren afhankelijk van de tekens op het carton.
De posities van 'honk' 'bal' en 'knuppel' verkrijgen het teken dat het heeft als eenmaligheid in de waarschijnlijkheids verdeling van de 3 elementen (2^3), zoals 'geen bal' dan duid op 'geen honk en geen bal en geen knuppel' dus:
honk,bal,knuppel-->'honkbalknuppel'
geen honk, bal,knuppel-->'honk'
honk,geen bal,knuppel-->'bal'
honk,bal,geen knuppel-->'knuppel'
geen honk,geen bal,knuppel-->'knuppel'
geen honk,bal,geen knuppel-->'bal'
honk,geen bal,geen knuppel-->'honk'
geen honk,geen bal,geen knuppel-->'geen bal'
De kans op 'honk' zou volgens bovenstaande 1/3 van 6/8 moeten zijn dus dat word 1/4
de kans op 'honk','bal' en 'knuppel' is dan 3/4
de kans op 'honkbalknuppel' zou 1/8 moeten zijn en eveneens geld dit voor 'geen bal'
Uiteindelijk verkrijgt men voor elke combinatie een nieuwe situatie.
Zo lijkt het een beetje op de I Ching, vind je niet?
En er word mee voldaan aan de eis van voldoende onduidelijkheid (zoals duidelijkheid tot kennis leidt, zo leidt onduidelijkheid de vrijheid in; de vraag is alleen voor wie) en zodoende kan men het gebied afbakenen dat honkbalknuppel heet en vastellen hoe het functioneeerd in levensgebieden als thuis, werk, school en uitgaan (met dien verstande dat uitgaan alleen maar onvriendelijkheid betekent, school betekent een grote leugen en werk is alleen maar geld en thuis alles hypocriet heeft; voor zolang het klopt).
save