donderdag 3 mei 2007

Irak


Indien de olievoorraden en reserves binnenkort toch opraken (en hiermee eigenlijk ook het klimaatprobleem is opgelost) wat doen die amerikanen dan in Irak behalve het fundamentalisties materialisme propaganderen?
Een democratie stichten waarin elke mening is 'gleichgeschaltet' en andersdenkenden het zwijgen wordt opgelegd in het hypocriet landsbelang?
Ja, Amerika is 'a great nation' ook in eigenwijsheid; het is zelfs typisch amerikaans om de prioriteiten verkeerd te hebben.
De bevrijding van '45 is ze naar het hoofd gestegen en heeft ze arrogant gemaakt.
De vrije markt en haar werking samen met de bijbel, naast militaire bases in bijna elk land ter wereld, PC's om overal in je hoofd te kunnen kruipen en geen enkel alternatief, dat is geen optie maar 'business as usual'.
We mogen de glorie van 'the american empire' nog tegemoet zien in de technologische verniewingen en voortschrijdende globalisering.
Is het einde van de Islam hiervoor noodzakelijk?
Het lijkt dat Bush niet rationeel handelt maar slechts exponent is van dit tijdsgewricht waarin de fase van een opkomend imperium naar zijn einde loopt, het lijkt zelfs dat hij dramatiseert. Het uitbannen van alle armoe en het klasseverschil daarin vergeten is amerika's grote kracht. In het nieuwe imperium zijn alle mensen hoofdzakelijk consumenten. Consumenten van geluksgevoelens, pragmatische marketingsconcepten en een eindeloze reclamereeks van een onbereikbaar geidealiseerde egotrip.
Indien amerika niet snel de echte les van 9/11 leert, zal de islam hiervan de slachtoffer blijven omdat de situatie blijft steken in wraakzucht.
Of de islam sterk genoeg is om dat zevenkoppig monster een hoofd te bieden moet nog blijken. Er staat ze nog een tsunamie van amerikanen te wachten, en de enige tegenstander die de amis duchten en serieus nemen is de economie.
Als je de 'american way of life' afzet tegen de 'european way of being' en
dit vergelijkt met de 'islamic way of listening' dan hebben die arabieren toch nog een goeie kans, ook helpt de klimatologische verandering hun een handje mee want welbeschouwd gaat de hele oorlog tussen een stelletje woestijnnomaden en een stelletje eskimoos.

Wilders, eat your heart out.