woensdag 20 februari 2013

commercialisme en religie

Het protestantisme ontstond als reactie op het afkopen van zonden door middel van aflaten. Slechts door hard werken kon men hopen een plek in de hemel te bemachtigen, en dus werd hard werken beloond met een kapitalistische durf en ondernemingszin waar de winsten van af dropen. De zo gehate katholieke hebzucht en schijnheiligheid werd dankzij/ondanks hard werken in zonde de norm.
In de islam is winst op lening verboden en kan ieder rentevrij lenen, hier krijgt de bancqaire commercie dan ook geen voet aan de grond, evenals veel andere westerse waarden.
Het begint erop te ijken dat de joden onze enige overgebleven hoop zijn, met hun profetie van de verlosser. De joden hadden dan ook het minste problemen met woekerhandel.
Het huidige globale en corporate commercialisme is niets anders dan een uitwas van een religie zonder de gelovigen, we worden omringd door aanbeden idolen, aangeroepen door reclame en opgebeierd met de 24 uurs economie.
Na de vernietiging van de ziel en uniformering van stijlen door het materialisme, is het individu terug als confectiemaat en geldbuidel, alsof de jaren 60 nooit geweest zijn.
Voor het systeem is het onbelangrijk of de mal kapot is, zolang de kopieen het maar doen. En de meesten voelen zich veilig in het systeem omdat het systeem hun behoeften bevredigd.
Die enkelen waarvoor het systeem geen antwoorden heeft, of waaraan het systeem geen behoeften heeft, zijn diegene die
worden gedesocialiseerd, gere-integreerd, geinterneerd, gehospitaliseerd of mentaal gelobotomiseerd, met een indrukwekkend apparaat aan betweters en bemoeials, doktoren, coaches, begeleiders en hulpverleners met een arsenaal aan gelegaliseerde middelen en technieken tot hun beschikking waarmee participatie zal wordt afgedwongen bij deze maatschappelijke recidivisten. Alsof ze in hun eentje het hele systeem kapot zullen krijgen, het zgn samson-syndroom van het systeem. Rechtstreeks geimporteerde sovjet-psychiatrie uit de oostbloklanden alleen nu heet het re-integratie, ditmaal om het kapitalisme en zijn zegeningen vreugdevol te mogen ontvangen, moeten zulks voorkomen.
Als lid van de noord-koreaanse communistische partij heb je hier geen leven.

Show me the money and I show you the effort.