donderdag 21 februari 2013

WOMEN Inc. pleit voor meer vrouwelijke dictators

WOMEN Inc. pleit voor meer vrouwelijke dictators:
Een vrouw als alleenheerser is in de 21e eeuw nog altijd eerder uitzondering dan regel. Daarom start WOMEN Inc. in april een campagne om meer vrouwen te motiveren voor het dictatorschap.
Sinds Cleopatra is geen vrouw er meer in geslaagd het ambt van alleenheerser te bekleden. In de dictatuursector maakt testosteron de dienst uit. Er heerst een machocultuur die vrouwen afschrikt. Veel talent op het gebied van onderdrukking en mensenrechtenschending gaat op deze manier verloren.
Met de slogan Tijd om te kiezen, word dictatrice! zal de vrouwenorganisatie de feminisering van de tirannie promoten. Willem-Jan Bruggeman, woordvoerder van WOMEN Inc., ziet vooral de Westerse democratie als struikelblok. “Met een dergelijk open en verlicht systeem krijgt vrouwelijk despotisch talent nooit een eerlijke kans.’’
Volgens WOMAN INC. kunnen vrouwen een extra dimensie aan een dictatuur toevoegen. Bruggeman: “Vrouwen hebben, meer dan mannen, het vermogen om elke discussie te winnen zonder zich daarbij te laten misleiden door overtuigende en gegronde argumenten. Een onmisbare eigenschap voor een dictator. Daarnaast zien ze er fabuleus uit in legeruniform.”
Dat folteringen en verdwijningen niet aan vrouwen besteed zouden zijn, is een achterhaalde en seksistische visie. Bruggeman: “De voormalige presidente van Argentinië is een goed voorbeeld. Zij heeft met haar decreten ten bate van het optreden tegen subversieve elementen wel een goede toon gezet. Helaas kwam ook zij uiteindelijk het glazen plafond tegen.”