dinsdag 10 juni 2014

'Een sterke man is niet seksistisch' - opinie - VK

'Een sterke man is niet seksistisch' - opinie - VK: "Onder #YesAllWomen twitterden miljoenen vrouwen in de daaropvolgende dagen over hun ervaringen met mannen die denken recht te hebben op hun aandacht. De boodschap: 'Elliot Rodgers was geestelijk ziek, maar zijn waanbeelden werden gevoed door alledaags seksisme. Vrouwen worden zo vaak als seksuele objecten neergezet, dat mannen zich gerechtvaardigd zijn gaan voelen ofwel zich hun bezit 'toe te eigenen', ofwel met geweld wraak te nemen wanneer dit hun ontzegd wordt. Ja, dit overkomt Alle Vrouwen.'



 Sommige mannen reageerden met verbazing op de Twitterstroom: 'Ik wist niet dat dit zo vaak gebeurt'. Anderen benadrukten dat zij niet verantwoordelijk zijn voor het gedrag van andere mannen. Hierop volgde een beweging onder #AllMenCan: Ja, Alle Mannen kunnen hier wat aan doen. 'Men of quality support women's equality'. Die gekke Amerikanen. Gelukkig hebben we dat probleem niet in Nederland. Toch?"



'via Blog this'



Er zijn twee plaatsen waar seksisme wezenlijk is en dat is in een cafe en in een bordeel, en zelfs tussen die twee bestaat een gespannen relatie. Want cafe bezoeksters zijn geen hoeren al zitten ze alleen maar achter geld aan en hoeren die neuken zonder verplichting moeten worden betaald. En een dubbeltje kan je maar een keer omdraaien maar een dubbele moraal meerdere keren. En zo loopt de leugen en gebrek aan vertrouwen door op de werkvloer en in de marketing omwille van de aanzien. Betaald u voor die leugen?
Doe eens geen seksistisch gedrag waar ze het van je verwachten, kijk dan maar eens hoe raar allebei de geslachten je aankijken omdat je buiten de traditionele genderrollen handelt. En je verdacht aankijken en criminaliseren als je onbewust was van het geanticipeerde seksisme. Te laat is echter ook al seksistisch. Als een vrouw betaald wil worden vraagt ze er om, en is dat blijkbaar de reden voor geniepig dom, seksistisch gedrag. Heb ik seksisme nu goed? Want seksisme is niet alleen man vs. vrouw maar ook mooi vs. lelijk! Het hoort bij of is de slechte kant van de al dan niet aanvaarde voorkeursbehandeling die men krijgt als (mooie) vrouw.
Ach gut, en seksisme is eigenlijk in de kern gewoon het maken van foute aanspraken, waar helemaal geen oplossing voor is behalve het nalaten terwijl er voor niemand een ontkomen aan is. Vervolgens foute aanspraken misbruiken met de seks (v) en seks misbruiken met foute aanspraken (m) is de foute stap die de meeste dan wel maken om het vals genot. Tot aan de schaamteloze schandalige hypocrisie dat seksisme is. Seksisme wordt dan ook het beste verkocht in moderne popsongs.