dinsdag 30 augustus 2016

'Trump als president is zo gek nog niet' - TROUW

'Trump als president is zo gek nog niet' -   - TROUW: ""Trump stelt hier een aantal coherente ideeën tegenover die het establishment als abject beschouwt. Hij gelooft niet dat het zin heeft miljarden uit te geven aan oorlogen in Irak of Afghanistan, omdat er in die landen uiteindelijk weinig verbetert. Zijn oplossing is een terugtrekking, waarna er een nieuwe natuurlijke machtsbalans in de regio kan ontstaan.

Poetin wil Oekraïne ook helemaal niet hebben. Hij wil een regering in Kiev die respect heeft voor Moskou
"Bovendien trekt Trump conclusies uit de magere Europese bijdrage aan de Navo. Voor de bescherming van Polen schrapen Europese landen met moeite enkele duizenden militairen bij elkaar. Daaruit leidt Trump af dat er geen bereidheid is om Poetin met een militaire machtsbalans weerstand te bieden. Het alternatief is een deal waarbij Rusland invloed in Oekraïne krijgt in ruil voor een einde aan de gevechten in het oosten van dat land. Poetin wil Oekraïne ook helemaal niet hebben. Hij wil een regering in Kiev die respect heeft voor Moskou.

 "Een derde steen des aanstoots voor het establishment is dat Trump niet gelooft in de oneindige deugden van globalisering. Ik heb zelf twee boeken geschreven waarin ik aantoon hoe globalisering inkomen van de lagere inkomens in rijke landen verplaatst richting de hogere inkomens in arme landen. Volledige vrijhandel vergroot misschien de omvang van de wereldeconomie, en de levensstandaard van de lagere inkomens in arme landen stijgt ook enigszins, maar de lagere inkomensgroepen in rijke landen zijn de verliezers. Globalisering is dan ook vooral een project van elites die een rationeel eigenbelang najagen. Het is niet vreemd dat als je verdragen van de Europese Unie aan de bevolking in West-Europa voorlegt, de mensen tegenstemmen."

...

"Trump wil zich terugtrekken uit het Midden-Oosten en een deal sluiten met Rusland, maar tegelijkertijd wil hij het leger niet verzwakken. De enige plek waar hij de strijdkrachten dan heen kan sturen, is de Stille Oceaan en Azië. Het maakt voor deze ontwikkeling trouwens niet eens zoveel uit wie er president is. De Chinezen bedreigen dagelijks onze cruciale bondgenoten, bijvoorbeeld door Japan militair uit te dagen, dus we moeten weerstand bieden. Zelfs Obama doet dat. Weliswaar op zijn karakteristieke zwakke manier, maar hij biedt wel weerstand aan China."



'via Blog this'



Trump kwam tot die conclusies maar die waren niet gebaseerd op bovenstaande premissen, en dat China plots een bedreiging zijn moet is de nieuwste propagandaoorlog uit de USA en waar Trump zich dan ook lekker bij voelt in zijn ondergoed. Met zijn rationalisering van Trumps politiek kan Trump zich een verdediging opzetten met argumenten waaraan hijzelf nooit gedacht zou hebben. Het zogenaamde parrot argument is ook bij een gewetenloze fantast geldig.