dinsdag 29 november 2016

Trump zaait twijfel over de democratie | Buitenland | de Volkskrant

Trump zaait twijfel over de democratie | Buitenland | de Volkskrant: "Donald Trump, de man die de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen, beweert dat bij die verkiezingen op grote schaal is gefraudeerd. Daarmee blijft hij als aankomend president niet alleen de twitterende straatvechter uit de campagne, maar bekrachtigt hij ook een ongefundeerd wantrouwen over het functioneren van de democratie."



'via Blog this'



Het westen word bedrogen met hun liefde voor democratie dankzij verschillende factoren waarbij we nu dus ook dictaten van de president zelf kunnen toevoegen. Iedereen ziet op internet op persoonlijk nivo dat democratie werkt als een opiniemachine, waarbij voor elke opinie ook wel de tegenovergestelde opinie aanwezig is * en derhalve ook van deze opinie en die van de admin. En bedenken dan dat virtuele democratie hetzelfde moet zijn als staatsdemocratie wat tot het effect leidt dat staatsdemocratie op virtuele domcratie gaat lijken. Daarnaast vormen ook terrorisme en jihad-islam een bedreiging voor de democratie, net zoals in elke andere dictatuur, omdat ze het absorbtievermogen van de massa in een kritische toestand brengen. Hoe groter de verscheidenheid aan meningen op internet hoe groter de kans op een dictatuur wordt omdat ze recht evenredig aan elkaar lijken. Hier ligt blijkbaar de taak van de oude media om al die meningen te overstemmen met hun papagaai die echter op internet ook de verkeerde haan kraait. Waarom bestaat eigenlijk internet?

Terwijl de wereld zich vergast in CO2 en methaan werden geluids- en film recordingsapparatuur uitgevonden zodat we na de klimaat apocalypse en de 6de extinction nog konden genieten van de prachtige natuuropnamen, en is ook internet gemaakt zodat we bij een wereldwijde epidemie, zoals AIDS en ebola, toch nog met elkaar kunnen blijven sharen wat ons zoal bezig houdt terwijl we met 43 graden koorts wegijlen. De angst voor het lichaam blijkt wel uit de vele plastische chirurgische ingrepen die al vandaag plaats vnden zodat men toch mooi voor de dag kan komen in het geval van een wereldwijde zombie-virus. Het enge idee van schoonheid dat al sinds Plato heerst en waaraan slechts 1-2% van de bevolking aan kan voldoen is dan het ideaal dat men wil bereiken dankzij alle soorten media, maar alle Ken's en Barbie's bij elkaar redden de democratie niet maar zijn eerder het begin van een dictatuur. De militaire toepassing van internet is danzkij hacking feitelijk waardeloos.
De noodzaak van A.I. is dan omdat er geen politicus kan bestaan die de verantwoordelijkheid voor de besluiten omtrent complexe problemen kan nemen, zonder te liegen, tijdens een apocalypse en daarna. De reden voor robots is dezelfde als die voor de PC's, benzinemoter en stoommachine namelijk om de dood te overwinnen zonder de natuur.
Aldus zijn de zegeningen van de techniek wonderlijk.