woensdag 9 november 2016

wysiwyg


hexagram 34 wordt hexagram 58

Nadat de zwijgende en door de media belogen meerderheid van de 'gewone' blanke christelijke conservatieve man in de kleine steden en dorpen Clinton heeft weggestemd om de zittende regering te straffen heeft Amerika duidelijk Republikeins gekozen. Omdat geld voor Trump belangrijker leek dan macht voor Clinton terwijl niemand weet waar de scheidslijn tussen beide ligt.
De media maakte er een spektakelcampagne van om dan Trump uit hun hoedje te toveren en de slecht geïnformeerde kiezers/medeplichtige nu aan hun ondoordachte keuze vastzitten. De frauderende zakenman die geen kritiek verdraagt heeft nu de macht om met behulp van Congres en Senaat en het hoogste gerechtshof om de klimaatcrisis zijn beloop te laten of in een atoomoorlog te laten uitbloeden afhankelijk van de het toegestane politiegeweld dat nog gaat volgen en die in de lijn kunnen liggen van Duterte en Erdogan. Als men het al een revolutie wil noemen dan toch een van het reactionaire soort.
En met de omgeslagen stemming door het nieuwe politieke landschap waar populisme en onderbuikgevoelens het rationalisme van de hyper-kapitalisten in de amrikaanse consumptiemaatschappij bepalen, liggen de winsten door een oorlogseconomie in de op de loer liggende (of alsmaar ondergrondse voortwoekerende) rassenoorlog ook zomaar voor het grijpen.
In ruil om iets meer racistische en seksistischer te mogen zijn gooiden Amerikaanse kiezers hun stem dus weg aan een onbenul.