zondag 11 december 2016

Apocalypse World War 1 1of5



De enige manier om en wereldoorlog tussen de huidige machtsblokken te voorkomen is door politieke demonstraties en militaire oefeningen niet te gebruiken om te provoceren en te kleineren. En door een veiligheidsnetwerk waarmee volautomatisch de regeringsleider (en zijn hele kabinet) van de agressor die de atoomknop gebruikte zal worden geelimineerd, bv. met een onderhuids explosief of cyaankali-pil, zodat die zich wel tweemaal bedenkt. Cyaankali is ook effectief als een regeringslid in handen van terroristen valt. Anders een chip gekoppeld aan zij brein dat door iedereen op internet in de gaten kan worden gehouden en waar mogelijk bijsturen. Waarom is de regeringsleider geen software programma?

Als democratie ons iets heeft geleerd is het dat regeringsleiders vervangbaar zijn terwijl het overgrote deel zichzelf een houding aanmeten alsof ze het centrum van de wereld zijn dankzij de media. Ze moeten er zelf ook van doordrongen worden in het belang van democratie. Het is een eis van onze tijd! En vooral als het een populist betreft, want hun spielerei met politiek draait alleen maar kijkcijfers. Het zijn dan ook de populisten die de wereld opblazen voor hogere kijkcijfers, meer zendtijd en meer gegenereerde clicks waarbij ze slechts ongeïnformeerde clickbait zijn. Politieke macht is dan alleen nog maar wat je mensen kan wijsmaken, en ze wijsmaken dat ze niet kunnen denken of praten zonder (de politiek van) de populist is altijd cruciaal onderdeel daarvan.
Werkelijke politieke macht heeft het mandaat van de leugen die de tijd vereist. En door het onoplosbaar midden-oosten en noord-korea conflict is het de hoogste tijd.