zaterdag 10 december 2016

Uitspraak Wilders lijkt salomonsoordeel, maar ondermijnt democratie - Elsevier.nl

Uitspraak Wilders lijkt salomonsoordeel, maar ondermijnt democratie - Elsevier.nl: "Maar is het wel zo vanzelfsprekend om vrijheden in te perken ten behoeve van een concept – de multiculturele samenleving – dat nooit aan de Nederlandse kiezers is voorgelegd, waar het parlement zich nooit over heeft uitgesproken, dat in geen enkele wet is vastgelegd? En moet maatschappelijke discussie en politiek debat echt strafrechtelijk worden ingeperkt omdat het tegengaan van polarisatie een hoger doel is?"



'via Blog this'



Er is ons ook nooit voorgelegd of we een economische crisis willen, of dat werkgevers maar buitenlanders naar nederland moesten halen om de vacatures op te vullen, of dat we moeten overstappen op het Juche concept omdat we zonder europa moeten kunnen.

In het parlement zelf mag Wilders nog steeds roepen wat hij wil, alleen is hem dat buiten het parlement verboden als het rassendiscriminatie betreft zoals het staat in de grondwet.

Er is ons ook nooit voorgelegd of we door de nieuwste technologie willen worden belogen omdat producenten ons dat door de strot blijven rammen in naam van de vrije markt voor consumenten.

Wij zijn potdomme Amerika niet, waar de vrijheid van meningsuiting voor mensen in overvolle gevangenissen en voor bankiers met exorbitante bonussen ook blijkbaar een bekogeld geluk moet zijn dat men er doet nastreven samen met hun seriemoordenaars. Europa blinkt tot nu toe veel meer uit in gematigdheid en massamoordenaars.

En waarom zouden we hier mensen met een strafblad wel geloven, dat zou Wilders zelf ook niet willen. Sorry zeggen omdat hij een groep mensen heeft gediscrimineerd is Wilders straatje niet, hoe onbschoft ben je dan wel niet. Nog absurder is dat geen andere politicus daar op wijst of dat van hem verwacht. Slachtofferhulp liet zeker ook hier een steekje vallen? In plaats daarvan noemt hij de rechtbank knettergek. Alsof de kracht van zijn overtuiging de waarheid en betrouwbaarheid van zijn overtuiging aantoont. Wilders is lesmateriaal bij het bestuderen van drogredeneringen.

Wilders zal als elitaire premier dan ook iedereen het zwijgen gaan opleggen in naam van zijn vrijheid van meningsuiting. Dat betekent dat kranten, TV en internet zware censuur krijgen, ongeveer wat Erdogan nu in Turkije deed. Degene die dan zeggen wat ze denken hoeven niet te rekenen op dezelfde coulante behandeling die Wilders en trawanten kregen.
Maar nu eerst nog de rotpoppenkast met Wilders in de verkiezingsstrijd.