dinsdag 11 november 2008

Grenswetenschap.nl - [ Leven begon 1,9 miljard jaar geleden ]

Grenswetenschap.nl - [ Leven begon 1,9 miljard jaar geleden ]
Is het niet mogelijk dat het leven nog steeds ontstaat, en dan bedoel ik niet de spontane mutaties van de huidige soorten, maar dat dode materie keer op keer weer leven creert? Het is bij mijn weten nooit bewezen dat het spontaan ontstaan van leven today niet nog steeds gebeurt. Of het zou moeten zijn dat na sterilisatie van levensmiddelen er zich geen nieuwe bacterieen meer in het voedsel vormen.
Wel gek dat het dan wel 3 miljard jaar geleden is ontstaan in een voor ons giftige en verhitte atmosfeer en steriele planeet. Wellicht heeft u zin in een nog onzinnigere alternatieve hypothese?. De volgende vraag is dan: waar begon het leven in het universum? En zelfs: waarom is het universum dan niet steriel?
Het is evenmin zeker waar al het oceaanwater vandaan komt, als de plek waar al ons leven zou zijn begonnen. Want waar komt die enorme hoeveelheid water vandaan (1.360.000.000 km³ en zou 2,7 km hoog staan als alle land evenredig was verdeelt), toch niet alleen van ijskometen of onze vroegste verhitte atmosfeer die slechts sporen van water bevatte? Het kan tot een opvallend idee mbt. platen tektoniek leiden, dat zelfs wiskundig wordt ondersteund met het volgende gevolg.