donderdag 27 mei 2010

to be followed or not to be unfollowed

Een triviale vraag die op internet speelt is hoe weet je nu of je niet werd ontvolgt of dat je denkt dat je gevolgt word maar eigenlijk alleen de eigen staart achterna loopt.
Indien het programma icoontje heeft voor je volgers is de situatie wel duidelijk, al zullen ze dan niet al je texten lezen.
In het andere geval zou men kunnen gaan bellen om even te informeren, maar dit kan alleen indien men over het nummer beschikt.
in de overige gevallen geldt:


werd niet ontvolgt

werd wel ontvolgt

volgt zijn eigen staart


%
%

volgt niet eigen staart


%
%

Over de juiste percentages dient men de beschikking te hebben over een uitgebreide database, maar meestal zal het aantal ontvolgers kleiner zijn dan het aantal volgers
Indien men niet zijn eigen staart achterna loopt weet men dus of men al dan niet (en door wie) ontvolgt is.
Indien men zijn eigen staart achterna loopt weet men aldus niet dat men al dan niet ontvolgt werd.
Opvallend is dat het mogelijk is dat men niet ontvolgt werd maar toch zelf zijn eigen staart achterna loopt, welke volger schept daar genoegen in?

Indien men weet dat men is ontvolgt hoeft men ook niet meer voor dat publiek te schrijven en kan men dus zijn eigen staart ontvolgen.
Bij gebrek aan kennis hierover is het publiek dus een noodzakelijk mysterie, en kan men alleen spookverhalen schrijven. Internet is er dan ook van vergeven.