dinsdag 4 mei 2010

De tweede recessie is gearriveerd

De tweede recessie is gearriveerd | Beleid | Recruitment Matters - Alles over online recruitment: "Vandaag laat de markt zien dat het niet gelooft in de redding van Griekenland, zoals deze in het afgelopen weekend is voorgesteld door de Eurolanden en het IMF. De omvang van de bailout wordt als onvoldoende gezien en daarnaast is er nog nauwelijks enig geloof da Griekenland zonder faillissement uit de bodemloze put kan kruipen die ze de afgelopen jaren voor zichzelf heeft gegraven.

Maar de markt laat ook zien dat de PIIS landen (Portugal, Italie, Ierland en Spanje) als bijzonder onbetrouwbaar worden ingeschat. Waardoor deze landen steeds meer moeite krijgen om geld te lenen op de open markt. En dus binnenkort ook met de hoed in de hand in Brussel staan.

Maar als dat ook inderdaad gebeurt (en alles wijst hier op) dan is de EUR 110 miljard voor Griekenland (die eigenlijk EUR 150 miljard had moeten zijn) maar een peuleschil. Want in dit geval is er naar alle waarschijnlijkheid het tienvoudige nodig!"