woensdag 30 maart 2011

Kaddafi BV moet bonussen teruggeven, maar weigert

Kaddafi herovert Ras Lanuf | nu.nl/onrust midden-oosten | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "Regeringstroepen van de Libische leider Muammar Kaddafi hebben de havenstad Ras Lanuf heroverd. De rebellen die de stad in handen leken te hebben, vluchten volgens verslaggevers van het Franse persbureau richting het oosten. Ze lagen onder zwaar vuur van de Kaddafigetrouwen die eerder Bin Jawad hadden heroverd op rebellen.

Gepubliceerd: vrijdag 25 maart 2011 20:50
De Libische leider Muammar Kaddafi heeft alle militairen die voor hem vechten bevorderd. Dat heeft de Libische staatstelevisie vrijdag laten weten.
De zender meldde dat de militairen promotie krijgen wegens ,,hun heroïsche en moedige strijd tegen de kruisvaarder''. De televisie legde niet uit hoe de promoties eruitzien. Ook is onbekend of de bevorderden extra geld krijgen.


TRIPOLI - De door felle protesten belaagde Libische regering heeft opdracht gegeven tot het verstrekken van subsidies, extraatjes en loonsverhogingen. De staatstelevisie berichtte vandaag dat gezinnen bijvoorbeeld omgerekend ongeveer 375 euro extra krijgen om de onlangs gestegen voedselprijzen te compenseren.
Tal van loonsverhogingen zijn afgekondigd en sommige werknemers in de publieke sector krijgen volgens de meldingen 150 procent meer loon. (ANP/RTR)
25/02/11 10u06
"