woensdag 30 maart 2011

Wilders wil Mohammed 'ontmaskeren' | nu.nl/politiek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Wilders wil Mohammed 'ontmaskeren' | nu.nl/politiek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "Wilders beroept zich in zijn betoog onder meer op een boek van de Vlaamse psycholoog Herman Somers, die in 1992 concludeerde dat Mohammed een hersentumor zou hebben gehad. Volgens Somers zou het gezwel druk hebben veroorzaakt op de hypofyse, wat kan leiden tot hallucinaties.

Volgens Berger, hoogleraar aan de Universiteit Leiden, is die benadering onzinnig. 'Dat is alsof een Japanse boeddhist de Bijbel gaat lezen omdat hij zo de Europeanen denkt te begrijpen – die zijn toch christelijk?''Met de Bijbel in de hand heeft het Amerikaanse Congres slavernij goedgekeurd, en later afgeschaft. Met de Koran in de hand hebben de Egyptische schriftgeleerden de Egyptische president Sadat toestemming gegeven oorlog te voeren tegen Israel, en later om vrede te sluiten.

'Wilders wordt voor een aantal van zijn omstreden uitspraken vervolgd. Donderdag bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat die strafzaak mag doorgaan, nadat Wilders' verdediging had gevraagd het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren."

En mohammed liet zich wel betalen, ondanks zijn hallucinaties zag hij zijn bezit wel