donderdag 19 september 2013

de soylent green maatschappij

Van verzorgingsmaatschappij naar participatiemaatschappij | Mens en Samenleving: Politiek: "Wat is het doel van burgerparticipatie volgens de overheid:

  • De kloof tussen burger en politiek verkleinen.
  • De draagkracht voor het beleid vergroten. Dat is duidelijk, wanneer burgers mogen meebeslissen is de kans op weerstand kleiner.
  • Zelfredzaamheid van de burger bevorderen.
  • Sociale cohesie versterken. Dat zal met name kunnen werken bij probleemwijken, alleen de mensen die in een wijk de meeste problemen geven zal je op zo'n vergadering niet zien.
  • Verhogen van de kwaliteit van het beleid."


'via Blog this'

"
Iedereen die niet kan meedoen aan de verzorgingsstaat wordt geacht te gaan werken aan de participatiemaatschappij. Waarvan de leiding grotendeels in handen zal komen te liggen van de
a-politieke pragmatische generatie, die echter een stelletje dieven bleken voor iedereen die ze onbruikbaar achten.
De corruptie, fraude en nepotisme zullen dus recht evenredig zijn aan het succes van de participatie maatschappij, waarbij de zwakkere, zieken en ouderen door de overheid uiteindelijk zullen belanden in een blik soylent green.
Op een eenvoudige manier is de overheid zo haar verantwoordelijkheid voor de gewekte verwachtingen die ouderen hadden betreffende o.a. zorg en pensioenen ontlopen.
Massale zelfmoordacties waarbij groepen mensen zich ophangen aan lantaarnpalen langs de weg ben ik vandaag niet tegengekomen, wel mensen die niet meer aan de kassa betalen kunnen. Het begin is er.
Ook dat ene gezin waarvan de zoon achterlijk is en de dochter in een rolstoel zit en waarvan de vader dement is en de moeder een hersenbloeding heeft zien het weer helemaal zitten in hun achterbuurt.