dinsdag 16 september 2014

neo-imperialisme


empires world colonies territory 1898

america conflicts 1775-present

source:
http://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_war_by_the_United_States
http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations



Amerika blijkt de laatste 250 jaar ook al aardig, al dan niet terecht, rondgemept te hebben.
Poetin wijst er toch maar eens fijntjes op dat men uit naam van een vroeger imperialisme kan terugpakken wat eens tot het vaderland behoorde, terwijl europa met amerika in naam van het westers superimperialisme de moslims verbiedt om te hebben wat altijd al van de moslims was:
expansie van het kalifaat 622-750
En zo geschiedde het onrecht dat de moslims in de jihad als islamitisch imperialisme en de westerse deelnemers aan het superimperialisme geen kritiek meer mogen uitoefen op hun eigen imperialisme, ter voorbereiding van de exploitatie van de klimaatcrisissen voor water en energie. Daarbij is de jihad in wezen een defensief imperialisme, al doen de westerse media in naam van het westerse offensief imperialisme dit anders presenteren, zoals met de leugen dat Irak 'weapons of massdestruction' had.
Bovendien laat bovenstaande kaart laat zien dat bij imperialisme op historische gronden noord-west europa geen dreiging van de islam te vrezen heeft.
In de toekomst kunnen ze vast de teruggekeerde jihadstrijders ook een apart paspoort geven en een halvemaan laten naaien op hun kleren, een methode die zeer effectief is gebleken met zondebokken.Wellicht dat IS hierover wel al afspraken wil maken, volgens het poldermodel met een of ander overlegorgaan en een stuk of wat commissies zonder al dat hysterisch cafegelul.
De hoop rust nu op mongolie, het enige land dat de nieuwe kleren van de keizer nog steeds niet heeft gezien. Laten ze als voorheen zoals de hunnen in 450 en mongolen in 1279 nog eens te paard gaan, wat na de klimaatcrisis niet onwaarschijnlijk is, het is toch alweer 700 jaar geleden dat ze 'on worldtour' waren.
De VN zouden mongolie alvast subsidie kunnen geven om (alweer) een wereldrijk te stichten, als uiteraard aan bepaalde (rand)voorwaarden is voldaan.