woensdag 10 september 2014

de val van het hedonisme

What is Hedonism?: "There are a few different types of this system. Motivational hedonism asserts that only pleasure and pain motivate people to do or to not do things. Normative hedonism, however, asserts that only pleasure and all types of pleasure have worth, while only pain and all types of pain have no worth. Egoistic hedonists believe that the happiness of the individual is paramount, while altruistic hedonists feel the happiness of all people is the most important."


Paradox of hedonism - Wikipedia, the free encyclopedia: "The paradox of hedonism, also called the pleasure paradox, is a concept in ethics that focuses upon pleasure and happiness as strange phenomena that do not adhere to normal principles. The philosopher Henry Sidgwick was first to note in The Methods of Ethics that the paradox of hedonism is that pleasure cannot be acquired directly, it can only be acquired indirectly.



'via Blog this

Want mensen bestaan alleen als werktuig van de dode materie om ons heen, niet voor plezier of geluk, maar om de apparaten te laten resoneren als een organisme in een genetische economie waarbij leven ondergeschikt is aan de dood.
Waarbij de producten van de lopende band de DNA-codes zijn en de eraan gekoppelde mensen hun transportmiddel door de samenleving. Om zo alle dingen aaneen te koppelen en te splitsen in een vreugdeloze en zinloze beweging over straten als bloedbanen naar magazijnen en winkels als organen en huizen als cellen tot aan de ongebruikte afvalhoop. Voor de dode materie is de menselijke expeditie en onderneming slechts een gebruiksmiddel tot een hoger doel. En wat wil de dode materie van de mens? Zichzelf verheffen tot leven zoals het zo'n 4 miljard jaar geleden op aarde ook al deed, omdat dat nu eenmaal in de aard van dode materie ligt.
Zo bracht dode materie de film the matrix uit om mensen nog eens te herinneren aan hun plicht als apparaatbeheerder en ons niet te verliezen in genot om genot, en te wijzen op dood vooraf aan een hiernamaals. Het is dan ook geen genot geweest, al bestaat het recht op 'streven naar geluk' in de amerikaanse grondwet.
De twee wereldoorlogen waren ook oorlogen tussen verschillende typen voorwerpen van de industrialisatie, maar de derde wereldoorlog zal een strijd zijn tussen hun verschillende software, en zal foerageren naar de effectiviteit, allemaal in dienst van de evolutie der dingen tot een sublieme levenseenheid. En voor brave consumenten is dan ook elke leugen te koop in de wedloop der dingen, ook deze blauwe pil.