zondag 21 december 2014

Bij seksuele dimorfie zijn in het dierenrijk de mannetjes 'mooier'

Behalve bij mensen en spinnen, ook de enige twee dieren die een roosterpatroon op hun omgeving leggen al dan niet letterlijk. Ergo, dat bij mensen vrouwtjes mooier (opgemaakt) zijn dan mannetjes is te verklaren door ons bewustzijn die de seksuele dimorfie omgekeerd spiegelt. Objectief zijn bij mensen mannen mooier dan vrouwen (meer haarversiering, gespierder, groter, sneller) maar ons bewustzijn ontstaat als natuurlijke reactie op het risicovol gedrag van hitsige vrouwtjes die hun broedzorg verzaken omwille van deze mannetjes en ten kostte van de kroost. Door de truc die bewustzijn heet zal ze toch voor de kroost blijven zorgen.
Sinds de eerste dierentuinen, wat samenviel met het einde van de (neger-)slavernij, waardoor we dieren nog meer als objecten beschouwen dan we ooit met de slaven deden en we ze onbevreesd in kooien van kippengaas duwen (zoals de kippenboederij) mogen we vrezen dat de opstand der dieren begint bij gespiegelde seksuele dimorfie dankzij het rasteruitzicht. Aangezien de meeste dieren zijn opgesloten zonder de gezonde sociale omgeving zoals ze die in de natuur bezitten mogen we aannemen dat ook hierop een reactie zal volgen die nog verder gaat dan de klimaatcrisis, homogenisering, superresitente bacterieen en hamburgerboederijen, het is de aankondiging van het einde van het natuurlijk gedrag der dieren. De eerste feestvarkens, feestkalkoenen en feestkonijnen hadden dan ook niets te vieren. Ook dat is een effect van het antropoceen lang nadat we zelf niet meer bestaan.

Zookeeper with caged man


Een andere mogelijkheid is dat mensen dankzij bewustzijn hun geslachtsverschillen net zover door-evolueren als spinnen, al dan niet met behulp van techniek. Waardoor homo sapiens vrouwen al kunnen overleven door het drinken van mannenbloed en door hun eitjes in het dode mannenvlees te deponeren. Zeer efficiënt en afgrijselijk en ook nog eens in het belang van de soort.
De combinatie dom en mooi is dan ook een van de meest beschikbare in de natuur.