zaterdag 25 april 2015

een wit schaapje zwart liegen

China kent elke burger score toe - ook voor internetgedrag | Buitenland | de Volkskrant: "De Chinese regering is bezig een landelijk 'Sociaal Krediet Systeem' in te voeren waarbij aan iedere burger een score voor zijn gedrag wordt toegekend. Die wordt berekend op basis van diverse criteria: van iemands financiële kredietwaardigheid en eventuele strafblad tot zijn op sociale media geventileerde meningen. Vanaf 2020 moeten alle volwassen burgers naast hun identiteitskaart over zo'n 'kredietcode' beschikken."



'via Blog this'



Dat is ook een veel beter systeem dan een eenzijdige hitleriaanse beoordeling op iemands uiterlijk zoals de huidige staatsagenten op het CWI in nederland plegen te doen. En behoor je volgens het CWI niet tot de top 2% dan zal je (nog steeds) ook wel niks kunnen (bereiken) en alleen nog maar fulltime gesubsidieerd moeten werken en het beste met behoud van uitkering. Is een subsidiepotje plots op dan weet het CWI wel op wie ze de schuld doorschuiven moeten ondanks het onoverzichtelijk woud van regeltjes die men participatiewet noemt en dankzij hun 'begeleiding' zonder aangeboden vacatures. En met de haastig opgelegde en verzamelde boetes blijkbaar nieuwe subsidiepotjes kunnen liegen uit hun hoed. De hardwerkende werknemer betaald met de boetes van standaard 150 euro per boete tot 3 maanden geen uitkering blijkbaar zijn eigen gesubsidieerd werk zonder dat er iets verdiend wordt. In China weet je met zo'n kredietcode tenminste precies waar je aan toe bent, hier hangt het willekeurig af van de vrijheid die de parttime staatsagent zich aanmatigt met de dooddoener: werk boven inkomen. Kortom: een hoer in de ww is beter af dan in de bijstand indien ze in een uur de penningen van een fulltime werkweek bijeen kan trekken, en mocht ze 40 uur p/w werken dan heeft het uwv liever dat ze 40 uur werkt met behoud van bijstand want dan heeft de werkgever er ook wat aan. Gelukkig is er altijd wel een werkgever te vinden die je het vakantiegeld niet gunt. Met inkomen wordt dus ook het loon van de dom gehouden agressieve arier bedoelt die ermee uit de bijstand probeert te blijven, in alle succesvolle hypocrisie.
De nederlandse staat prefereert in hun strijd tegen armoede, uitbuiting en werkeloosheid met hun werkmoraal zonder baangarantie dus liever staatsslaven dan loonslaven, en het bestaansrecht van het CWI is om je te kruisigen aan een van die drie targets mbv. resp. je rechten, werkwilligheid en spaarplan. Met andere woorden: kun je worden gekort als je geen aanvullende bijstand wilt terwijl een werkgever je misbruikt voor de subsidie? Wat verschilt China dan nog van een democratie?



collaborerende arbeidsbureaux ten tijde van WW2
maakte ook al reclame voor de staat
En vergeet niet de tijd die je nodig had voor het maken van bitcoins door te geven aan het uwv en de hoeveelheid bitcoins op te geven aan de bijstand.