woensdag 8 april 2015

Stichting pleit voor inzet reiziger tegen treingeweld

Stichting pleit voor inzet reiziger tegen treingeweld | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl: "Treinreizigers zouden mee kunnen helpen om het openbaar vervoer veiliger te maken. Het ov-personeel moet leren om de hulp van reizigers in te roepen. "



'via Blog this'



Dat is niet genoeg zonder dat de treinconducteur een riotschild en kogelvrijvest draagt want wie zegt dat ze (de passagiers) ook dan de kant van de conducteur kiezen.
Nog beter is het om op stations poortjes te plaatsen zodat men nooit kan zwartrijden.
Het enige andere alternatief is een robotkarretje dat rijdt door het treingangpad of bevestigd is aan een geleiderail in het plafond en dat de (rfid)chipkaartjes checkt, maar daarmee zouden de treinconducteurs werkeloos thuis komen te zitten waarvan men maar enkele kan omscholen tot robotbestuurder.
Waaruit maar weer eens blijkt dat automatisering ons veel werk uit handen neemt, vooral omdat automatisering alleen maar tot meer automatisering leidt, omdat de eerste automatiseringsgolf alleen maar nieuwe problemen creeerde, het begon dan ook niet voor niets met automatische geweren.
Dan is het idee van treinvervoer van passagiers in veewagons ook niet meer ver weg, waarbij de passagiers werden gecontroleerd voordat ze de trein instapte, zelfs in de regen!



foto van schindlers list
Wellicht dat dit ook kan betrokken worden bij de reorganisatie van de politie.