donderdag 14 juli 2016

De betere hetero

Sinds de Romeinen is onze westerse beschaving vooruit gekropen met slechts één Maxime. Het Maxime van de betere hetero. Het mannelijk deel van de betere hetero deelt slaag uit als je geen vrouwen wilt neuken en als je wel vrouwen wilt neuken, het vrouwelijk deel van het paar doet alles voor hem en het liefste zo fout mogelijk en dat bereikt door van neuken al slaag te maken. De betere hetero bestond waarschijnlijk al voor de Romeinen en bij de barbaren omdat het feitelijk deze natuur kracht is die de beschaving voortstuwt, hoe onzinnig en seksistisch het resultaat ook blijft. Het betekent zelfs dat beschaving onvermijdelijk is.
Als seksisme een natuurkracht is dan moet racisme dat ook zijn, wellicht alle reactionaire vooroordelen over samenleven met andere mensen. Sociaal darwinistische gezien valt er weinig tegen te beginnen, maar blijft het moreel verwerpelijk, dom en onbeschaafd om zulk gedrag goed te keuren.
Omdat beschaving een pretentie heeft die de rauwe kracht probeert te kanaliseren voorbij zijn horizon. De spanningsboog tussen pretentie en realiteit maakt het mogelijk om de beschaving als een narratieve structuur te benaderen en met elkaar in discours te gaan over zijn atomaire en fase toestand.
Net als de Griekse filosofie begon met vloeibaar water is in de tussentijd de zaak zo verhit en opgeblazen dat we zelfs de gasfase voorbij lijken.
Een vonk is genoeg om internet te doen ontbranden.
Er is vast wel een betere hetero die.... zelfs alle aardigheid wegslaat.


LawrenceAlmaTadema-The-Baths-of-Caracalla-1899.jpg