vrijdag 24 maart 2017

Mad dog

Doetichem, hedenmiddag rond 9:30 moordde een man al zijn flatgenoten uit. De man ging gewapend met een lasermitrailleur de 15 galerijen af en schoot alle 167 inwoners van de Gubbelsflat neer. Niemand overleefde de psychotische aanval van tinnitus. Onder het roepen van holle hakkebar maaide hij met zijn mitrailleur door de brievenbussen voordat hij de hand aan zichzelf sloeg door in de liftschacht te springen, de 57 jarige man was een bekende van de politie en van woningvereniging: ons lullig genotje. Al jaren klaagde de man en bewoners over elkaar en de asociale flat, en onlangs was er nog een verbouwing, die door de burgemeester werd geopend. De klachten liepen uiteen van onderling geregelde loslippigheid tot gefantaseerde pedofilie en van hypocriete herrie van de gezamelijke CV boiler tot brievenbus corruptie met onbezorgde reclame en nachtelijk verstoorde werkrust, en veel andere onbegrepen woordloos geklier en wrange pijnpunten.
De wijkbewoners had de flat de bijnaam: de deurzeiker, waar iedereen het kon van criminaliteit, incest, nephandel en nepprostitutie en al het andere wat niet door de moralistische beugel kon, maar men genoot wel elke avond van het vuurwek dat van de 15de galerij werd afgeschoten en verkochtten er zelfs toegangskaartjes voor. De hoofdofficier van justitie en de directeur van de woningvereniging waren niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder wist nog te melden dat de nu leegstaande flat wordt omgebouwd tot koeienstal, maar kon nog niet bevestigen of er sprake was van opzettelijke toedracht van stommiteiten. Als reden werd gegeven dat koeien zich beter aanpassen aan een koeieflat dan mensen. Naar een aanleiding, los van de feiten, word nog gezocht.
Een wijkbewoner beweert alles te hebben gezien terwijl ze met een blindegeleidehond door het parkje wandelt, ook een dakloze alcoholist mag zijn verhaal doen en een verklaring afleggen. Een pratende kat wordt geweerd van het politieburo omdat ze dat verdient.
Een afscheidsbrief van de dader is bezorgd bij deze krant en zal integraal worden uitgezonden. Hier alvast een trailer: