zaterdag 18 maart 2017

Wetenschapper stapt desnoods naar de rechter om te voorkomen dat er contact gezocht wordt met buitenaards leven - Wetenschap - Voor nieuws, achtergronden en columns

Wetenschapper stapt desnoods naar de rechter om te voorkomen dat er contact gezocht wordt met buitenaards leven - Wetenschap - Voor nieuws, achtergronden en columns: "Nu het aannemelijker wordt dat we niet alleen zijn, willen sterrenkundigen contact gaan zoeken met buitenaardse beschavingen. Veel te gevaarlijk, zegt een Amerikaanse wetenschapper, die desnoods naar het Internationaal Gerechtshof stapt om dit te voorkomen."



'via Blog this'



Het is eveneens een zinloze onderneming als deze aliens leven van elctromagnetische straling omdat hun planeetje cirkelt rondom een pulsar terwijl hun leven erop evolueerde.

Omdat de aarde ook steeds meer electromagnetische straling produceert is het niet ondenkbaar dat deze straling kan worden opgepikt door deze electrosmullers of we nu een specifieke boodschap het heelal in slingeren of niet.

Dan heb ik het nog niet gehad over de onwikkeling van leven rond preonsterren of magnetars, waarvan het leven dus ipv. zonlicht draait op resp. gamma-, rongten- en gravitatiestraling die vijandig zijn voor ons leven maar met de juiste genetische balans een maatschappij van waterbeertjes tot astronauten kan laten organiseren. Die daarmee ook de mogelijkheid hebben leren kennen om alle aardse creditcards en alle andere magnetische gegevensdragers te wissen als ze pas halverwege de maan-aarde zijn, en dus het hele financiele en computer systeem al is ingestort nog voordat ze op aarde zijn geland. Als ze niet allemaal verdwenen waren in een zwart gat met onze boodschap.

Uiteindelijk kan de informatiedichtheid op aarde ook zo hoog worden dat een zwart gat ontstaat, dit noemen nou internet.

Ack, ack.
Dit geldt natuurlijk alleen als er onaards en exotisch leven mogelijk is rond die levensvijandige sterren.

In de andere gevallen is het leven rond sterren als de zon en planeten als onze aarde stukken minder levensbedreigend dan men ons doen wil geloven omdat de levensdragende structuren zo veel op elkaar lijken dankzij dezelfde chemische basis. En wellicht ook dezelfde levensdragende organisatie nodig hebben om zich te ontwikkelen tot die biologische wezens waarvan we het bestaan nog niet kennen. Deze buitenaardsen reageren echter onbekend op onbekende prikkels en impulsen en het daarbij horende curiueze gedragspatroon in een hiërarchisch complex is zelfs een stap tever voor de fantasie. Elke combinatie van zintuigen met stralingsgolven is mogelijk. Om het ondenkbare te benoemen: een buitenaards wezen dat een organen heeft voor radio- en tv-golven, of organen voor microgolven en gammastralen is alleen daardoor al anders georganiseerd dan ons, en dan heb ik foerageren en voortplanting nog buiten beschouwing gelaten. En daar nog een maatschappelijke organisatiegraad bij bedenken is wellicht niets meer dan projectie.
Een vlieg op een raam fantaseert ook niet over mensen met een vliegenmepper, wat ongeveer dezelfde verhouding weergeeft.

Of ze zijn verder gevorderd dan ons of niet, of ze zijn vijandig of niet. En dat kan men oplossen met de regel van Bayes. Er is dan 25% kans dat ze het concept van leugen en bedrog beter snappen dan ons en zijn het slechte slaven, en 75% dat ze het slechter snappen dan onze paranoide wetenschappers en militairen en dan kan men ze exploiteren. Onder die laatste vallen dan ook die buitenaardsen die verder gevorderd zijn dan ons maar geen vijandigheid koesteren zoals ons. Indien ze niet verder gevorderd zijn dan ons blijft alles zoals het is, omdat wij ook geen andere planeten kunnen bezoeken buiten ons zonnestelsel.

Voor de toekomst valt het meest te vrezen van een dommer en vijandiger aliensoort dan ons omdat daarmee communicatie vrijwel een hopeloze zaak is, en afgaande op de afwezigheid van ontvangen buitenaardse boodschappen is dat het geval. Zoals vergevorderde buitenaardse beschavingen ons om dezelfde reden zullen mijden en dezelfde hopeloze communicatie vermijden. Daarom is het zo stil in de oneindige domheid van het heelal.