maandag 4 januari 2010

de eerste stap en het blauwtje

Bij het verleiden is er altijd het moment dat er een de eerste stap gezet worden moet.
Benader haar met een mes of pistool op zak voor het geval dat zij een complete sociopaat blijkt te zijn. Laat aan je gebalde vuisten merken dat je slechts uit bent op een babbeltje en dat ze haar grove leugens maar beter bij zich kan houden.
Span de kaaklijnen om te laten zien dat je een afwijzing als een man kan dragen.
Huppel of waggel soepel weg.
Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je de geschikte “prooi” gevonden hebt en jullie blikken kruisen elkaar overvalt een gevoel van onzekerheid jou. Plots ben je geremd, die “stoute schoenen” zitten plots vol met lood waardoor het niet makkelijk is om de eerste stap te zetten.
Probeer eens een compliment te maken zoals: wat slim dat je al alles van me weet, of ondanks dat je rookt stinkt je adem nog steeds niet, of je bent mooier dan je vriendin maar je vriendin is aardiger, of dat ze zo goed met geld is, of je geweldig de weg kan wijzen, zelfs 'wat een fijne kus gaf je me' kan het ijs breken..

Vraag haar of ze het goed vindt als je even bij haar komt staan of zitten. Stemt ze toe, probeer dan te begrijpen welke onderwerpen haar zouden kunnen interesseren. Praat niet alleen over jezelf. Vermijd deprimerende argumenten. Off limits zijn verder onderwerpen als je vorige relaties, je ex-en,
zelfmoord, diefstal, zwart werk, kutburen, huidproblemen, blauwtjes, andere cafes en zelfs wat je in een cafe ziet is not done zoals bierviltjes, of hoe het gevangenisleven je verrijkte. Goeie tip: zorg voor een stoel of staanplaats en luister naar haar stom gezwijg.

Het kan zijn - sterker nog: de kans is groot - dat het meisje geen zin heeft om met je te praten. In dat geval (je had het risico al ingecalculeerd), excuseer je je beleefd en ga je weg (niet als een hond met zijn staart tussen zijn benen, maar als een man die aan iedere vinger van zijn hand wel tien meisjes kan krijgen en die dus niets te verliezen heeft). Haal het niet in je hoofd om een negatieve opmerking tegen het meisje te maken, zelfs niet als ze je op wel te verstane manier te kennen geeft niets met je te maken willen hebben. Een gentleman verlaagt zich daar niet toe. Bovendien loop je de kans om jezelf belachelijk te maken. Beter een waardige aftocht. Je hebt het in ieder geval geprobeerd, al was het dan zonder succes.
Je kan nog altijd later ontploffen in een verstandsverbijstering omdat de competitie tegen alle regels in won door haar 100 keer te bellen of alle ruiten in te gooien of haar (nieuwe) vriend in elkaar te slaan en de kans dat ze je dan verdenkt is ook stukken minder.

Als het gesprek daarentegen lekker loopt, probeer dan niet om de dingen te versnellen. 'Bespring' het meisje niet, nodig haar niet direct bij je thuis uit. Maak haar duidelijk dat je haar respecteert en dat je niet uit bent op een one night stand. Of een blind date. Of dat het op iedere plek kan behalve daarachter. Of nog een kus. Zeg maar gewoon op alles: "zo, zo"

Ondanks dat je hem graag wilt, zul je toch een beetje hard to get moeten spelen. Maar doe dit wel op een manier dat je langzaam aan steeds iets toegeeft. Als je te stug bent zal hij het misschien opgeven. Maar ben je te snel, dan zal dit negatief werken. Mannen willen het gevoel hebben dat zij een vrouw hebben veroverd. Zij voelen zich hierdoor zeer mannelijk. Een man zal het ook niet door hebben dat eigenlijk jij degene bent die hem heeft verleid. Maar wat maakt dat uit? Het gaat uiteindelijk om het resultaat! En of je nu je man wilt verleiden via dating websites of in een bar. Het blijft allemaal hetzelfde!
De beste manier om dit aan te pakken is dat je die kerel op z’n manier verleidt dat hijzelf het gevoel heeft dat hij jou benaderd heeft. Je wil toch niet dat ze van jou denken dat je zomaar met de eerste de beste mee wil.
Probeer zoveel mogelijk zijn aandacht te krijgen, maar zorg ervoor dat je hem laat geloven dat hij de eerste stap gezet heeft om jou te benaderen.
Een fietstocht naar een afgesproken plaats die niet bestaat zal te zijn. Een kus kan te vroeg zijn en een duel te laat. Gewoon hoi blijven zeggen werkt het beste, als het echter alleen bij hoi blijft riskeert men nietszeggendheid. En als hij erachter mocht komen dat zij niet binnen een jaar te krijgen was en zich belazerd voelt omdat ze toch echt alleen hem wilde en op hem wachtte, dan zal men altijd moeten kunnen doen alsof die eerste stap eigenlijk tegelijk ook de laatste was en slechts een toespeling was die men nooit had moeten geloven en zijn eigen schuld. Simpel voor een genie. Dan was die ene eerste stap gewoon een misstap. Iedere hoer kan het.

In een fractie van een seconde moet je beslissen om het erop te wagen en de beslissing die je op dat moment neemt, kan grote gevolgen hebben voor de toekomt. Dat is een overweging die je, als je aarzelt om een meisje dat je interesse heeft gewekt, te benaderen, goed in je achterhoofd moet houden. Als je het meisje leuk vindt, probeer dan met haar in contact te komen. Waarschijnlijk is het de enige kans en zie je haar na die avond nooit meer... Beter (waardig) een blauwtje lopen dan eeuwig spijt hebben...
En dat de een zelfmoord pleegt omdat de ander met 'het kon' al winnaar is. En iedere onderbreking of complicatie een toenadering in de weg stond. En dus op je achterhoofd valt.
Frappant dat het altijd de man schuld is, waarom zij niet? Zij is degene die het regisseerd!

Als je zeker bent van je stuk, je denkt dat hij toehapt, dan is het moment aangebroken om jouw vriendinnen even weg te sturen bijvoorbeeld naar het toilet om zich op te frissen. Jij blijft natuurlijk zitten. Hij zal dit als een kans zien om jou te benaderen en kennis met jou te maken.
Blijft hij zitten waar hij zit, wees dan niet teleurgesteld. Het kan zijn dat hij wat verlegen is of misschien heeft hij al iemand of ben je zijn type niet. Bij het eerste geval kan je nog wat blikken en lachjes in zijn richting sturen. Heb geduld. Geef hem een gevoel van vertrouwen.
Geeft hij geen gevolg aan jouw avances, dan is het tijd om een volgende prooi te zoeken.
Of te gaan mailen of chatten, maar dan moet men voorzichtig zijn met gefantaseer. Als de een de omgeving fantaseert en de ander een emotie dan is een schijnwereld zo opgetrokken.
En duidelijk laten blijken dat er voor jaloersheid geen grond of geen plaats is of dat je gek bent. En ook niet het plan meer hebt om weer te wachten.
En hij hoeft niet alleen verlegen te zijn, (nog steeds) verbouwereerd, geintimideerd of zelfreddend is ook mogelijk, of een volledig onervaren nerd of idioot die voor verleidingstechnieken geen aandacht had. En zelfs zo geëmancipeerd dat hij dacht dat hij haar eens kans zat te geven mag men in overweging nemen.
Als het gevoel van vertrouwen niet overkomt dan kan dat aan de omgeving liggen, wellicht dat een gefantaseerde omgeving wonderen doet. Het gevaar is dan echter dat hij zich bedrogen kan voelen of het zich te laat realiseert.
Het gevaar is ook dat de een niet meer wil en de ander wil meer, ruzie is dan niet ondenkbaar.
Tja, je moet het effe zien. Als zelfs met de benen wijd zitten niet helpt had ik er ook de brui aan gegeven. fap, fap.
En bedenk de stomme slagzin: leuk is niet altijd lekker maar lekkerder is wel zo leuk.

Als je op een feest of in een kroeg een interessant meisje ziet en je weet absoluut zeker dat haar vriendje niet even verderop staat of net even naar het toilet is (behalve dat het nu niet echt netjes is om te proberen er met andermans vrouw vandoor te gaan, loop je ook nog eens de kans dat haar vriendje een 2.00 meter lange body builder is of de zwarte judoband heeft...), aarzel dan niet maar neem je kans waar. Niet geschoten, altijd mis...
Want mocht ze met een vriendin aan tafel zitten met twee andere kerels dan is de kans groot dat als homo, lesbienne, bisexueel of hetero je interesse bezeken wordt.
En al lijkt zij alleen, er kan elk moment door de cafedeur iemand binnendruppelen die meer kans bij haar maakt, dus haast is geboden.
En ben je dan eindelijk in gesprek dan zal niemand je storen behalve die onbeduidende bekenden die teveel gezopen hadden en de situatie niet doorhadden.
Of de competitie heeft je wijsgemaakt dat ze al een vriend heeft omdat iedereen haar uitgebreid zag tongen.

En als dan eindelijk de eerste stap gezet is dan zal iedereen zeggen: "O, kijk eens wat die kan", en verder onverschillig doorzuipen op die ene afgewezen vriend na die met een spannende afwijzing zit omdat het niet om hem ging.

De vraag is of je een benauwende en opgegeilde afwijzing ook een blauwtje noemen mag.
Als ze nog geen babbbeltje met je houden wilt en ook geen eeuwige spijt toonde dan is die kans wel erg groot. En hoe moet je 'niet gereageerd' dan noemen? En is niet komen hetzelfde als wachten?
Een bijzonder soort blauwtje is dan ook de afwijzing bij een huwelijksaanzoek.
En het is best mogelijk dat dezelfde persoon je meerdere blauwtjes laat lopen, al dan niet gefantaseerd.
Als je een afwijzing niet vergeten kan, dan ben je niet alleen maar effe overgeslagen of een gemiste aansluiting of kapot gespeeld of stuk gevallen, dan mag je het idd. wel een blauwtje noemen.
Er zullen altijd mensen zijn die je expres een blauwtje laten lopen omdat je niet moet denken dat een cafe groepsex is, en dat de stad je er vervolgens mee voor gek zet. Of omdat het ze alleen maar om een gesprekje of aandacht ging. Let op de cafedeur!

En als je geen blauwtje liep had je maar niet moeten komen!
Maar uitgaan in een doosje duwen lukt toch nooit echt, behalve dan dat ze alles straf hebben.