maandag 15 augustus 2011

'Geef jongens en meisjes apart les' | nu.nl/wetenschap | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

'Geef jongens en meisjes apart les' | nu.nl/wetenschap | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "Volgens de voorzitter van de Besturenraad blijkt uit onderzoek dat er verschillen zijn in de ontwikkeling van de hersenen van jongens en meisjes, vooral in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar.

''In de puberteit lopen jongens gemiddeld twee jaar achter op meisjes in hun hersenontwikkeling, daar moet je in het onderwijs rekening mee houden door aangepaste lessen'', stelt hij.

Zo zou een taalles volgens Kuiper gescheiden kunnen worden gegeven. ''Meisjes zijn meestal beter in taal. Als jongens zich in dat vak alsmaar met meisjes vergelijken, kan dat heel ontmoedigend voor ze zijn.''

Bij wiskunde geldt het omgekeerde, omdat het ruimtelijk inzicht bij jongens zich vaak sneller ontwikkelt dan bij meisjes.

Uit onderzoek is gebleken dat jongens vaker blijven zitten, minder vaak een diploma halen en gemakkelijker hun studie afbreken dan meisjes. ''Voor dit probleem mogen we de ogen niet sluiten'', aldus Kuiper."

Klinkt meer naar doorgeslagen feminisering, en thuis ook alleen maar nog te horen krijgen dat meisjes beter zijn.