Toegegeven: je kan er niet in rondwandelen zoals in het holodeck van Star Trek, het heeft meer weg van een la. Toch is deze toepassing adembenemend en laat het zien dat er uitgebreide mogelijkheden zijn de virtuele en reële wereld in elkaar over te laten vloeien. Kijk hoe de gebruikers van dit prototype met virtuele objecten spelen alsof ze echt zijn. Het geheim: een halfdoorlatende spiegel. Zie video. Lees ook de vele mogelijke toepassingen.
Het apparaat scant de bewegingen van je hand en andere voorwerpen en brengt ze in de virtuele wereld in. De objecten in deze wereld wordt vervolgens weer geprojecteerd op het scherm zodat het lijkt alsof ze werkelijk bewogen worden.
De mogelijkheden hiervan zijn letterlijk eindeloos. Zo kan je bewerkingen op nanoschaal uitvoeren. Voor scholen is dit ideaal, want hiermee kunnen ze leerlingen en studenten virtuele experimenten uit laten voeren met bijvoorbeeld chemicaliën of radioactieve stoffen. Dit maakt ook telewerken in productieomgevingen veel gemakkelijker.
Ook voor amusement is dit ideaal.
Chemici kunnen nu letterlijk virtueel atoom voor atoom vastpakken en aan elkaar plakken. Dit geldt uiteraard ook voor deeltjesonderzoek.
Lees ook:
De toekomst van de bioscoop
De toekomst van vakantie
Wereld wordt meer dan werkelijk
Bron:
Microsoft Blog