maandag 5 augustus 2013

Met Google Glass ben je echt nergens meer veilig - Media & technologie - TROUW

Met Google Glass ben je echt nergens meer veilig - Media & technologie - TROUW: "Ga maar even lekker in die stoel zitten en sluit uw ogen. We gaan een testje doen. Het is 2017. U (vrouw, begin veertig) zit in de trein. Het is al wat later op de avond en u leest een boekje. De coupé waarin u zit is bijna leeg. De enige andere persoon is een jonge man, eind twintig, blond kapsel, bril, spijkerjasje.

Ineens begint hij tegen u te praten: "Zo zo, wat een lekkere tietjes en het staat je goed hoor, die groene string.""

'via Blog this'

"
En hier zat ik op te wachten, google glass en enge mannen.
Terwijl voordat je de coupe instapt er al een rood lampje aanslaat op je glass die je waarschuwt voor vooraf ingestelde foute mannenprofielen, welke je dan al mag blokkeren. Iedereen is immers schuldig tot het nadeel is bewezen.
Meneer de enge man is nog druk doende met zijn glasses en data-mining.
Jammer genoeg ziet meneer de enge man er zeer aantrekkelijk uit, en dan wordt mevrouw plots een moderne feministe die vrije liefde niet schuwt, en een date op de rails is zo gemaakt via de NS-OV-applicatie op de glass. Net voordat de coupe volloopt met nieuwe passagiers waaronder enkele Hell's angels.
Google glass registreert het aantal punten verdient met hypocrisie en bekrompenheid, en je mag een level hoger gaan spelen, buiten bereik van de groentjes. Het leven is een game geworden, maar iedereen een level hoger kent je volgende stap.
Eindelijk is politieke vrijheid en illusie hetzelfde.