zondag 30 november 2014

Veranderingen thuiszorg bij meeste Nederlanders onbekend | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Veranderingen thuiszorg bij meeste Nederlanders onbekend | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl: "Het onderzoek is gehouden onder vijfduizend mensen die te maken krijgen met de veranderingen in de zorg, als hulpbehoevende of als familielid. Ruim twee derde (70 procent) van de mensen die een beroep doen op thuiszorg of huishoudelijke hulp zegt helemaal niet over een netwerk te beschikken.

 Een op de vijf heeft wel familie of vrienden die kunnen bijspringen. Vooral in de grote steden hebben mensen vaak geen netwerk. In dorpen en op het platteland is dat probleem minder groot.

"



'via Blog this'



Daar lig je dan met je nier-dialyse apparaat en afgezette been. Gelukkig zijn er nog gemeentes die niet zulke draconische regels opvolgen zoals het welbekende ytsekluusterdoolhof boven schiemonnikoog, waar de zeehonden een fijne opvang krijgen door vrijwilligers van heinde en ver die geen kosten of moeite teveel zijn om die arme zoogdieren weer een kans te geven.
Gelukkig is er nog altijd facebook of andere sociale media voor demente oma's en opa's alwaar bijna iedereen op zoek is naar jong, gezond, rijk en mooi en daarmee kan opa en oma wel een netwerk opzetten om uit-te-helpen of zich te laten oplichten ondanks de zorgverzekering.
Maar misschien wil iemand zijn netwerk van vrienden delen in de moderne deeleconomie
of is iedereen al bang geworden dat vrienden ook iets voor anderen gaan doen?