zaterdag 12 december 2015

klimaattop Parijs: historisch

CO2 ongelijkheid naar inkomensongelijkehijd in docielen van de wereldbevolking

COP21: Piketty valt LEI-econoom Poppe bij - Foodlog: "Simpele oplossing: beprijs CO2-uitstoot per eindgebruiker Verstandige economen hebben echter een simpele oplossing. Probeer niet te reduceren op landenniveau, doe ook niet net of de landbouw het allemaal heeft gedaan of dat 'vlees minderen' veel hoger op de agenda moet. Nee, kijk het beest recht in de bek en beprijs de uitstoot van CO2 op het niveau van de eindgebruiker. Per individu dus. Dan moet die rijke 30% opeens zoveel meer afrekenen dat de economie minder consumptief wordt. Daardoor zal er met name veel minder fossiel worden uitgestoten door die 10% rijken die nu hun aandeel in de wereldwijde welvaart van 49% lekker goedkoop laten produceren in wat we vroeger Derde Wereld landen noemden.

 Piketty had er een hele database en een boel geschrijf voor nodig. De Nederlandse econoom Krijn J. Poppe van het LEI was er onlangs loeikort over. Toen hij las dat de eerbiedwaardige Britse denktank Chatham House dringend aandacht vroeg voor 'minder vlees' dat bij COP21 onvoldoende op de agenda zou staan, schreef hij: al dit soort advies en nadenken zou de prullenbak in kunnen als CO2 een juiste prijs had en dus in de kostprijs van het vlees, kamperen, reizen ingerekend zou zijn. Hoef ik alleen op de prijs te letten (doen we toch al). Meer hoeven we in Parijs wat mij betreft niet af te spreken. "

'via Blog this'

Het is niet ondenkbaar dat inkomensongelijkheid ook de komst van IS zou kunnen hebben bespoedigd aangezien in het midden oosten de ongelijkheid zelfs groter is dan in de VS.
Iedere ongelijkheid lijkt het terrorisme te krijgen die het verdient, waarmee dus gezegd is dat ook het klimaat door de CO2 ongelijkheid zijn eigen terreurgroep gaat krijgen.


En ongelijkheid in intellect waarschijnlijk ook, al lijkt dat een sisyfus taak.
Uiteindelijk kan OpenAI ook niet meer doen dan behuizing, scholing en werk herverdelen zodat iedereen gelukkig is en ondergetekende zich moet melden bij de mijnen in Silezie voor werk omdat zijn 'future wife' er in de buurt woont, afijn u ziet waar de schoen wringt.
Na het falen van de Gezus v2.0 om religieuze ongelijkheid aan te pakken zal een nano-virus waartegen mens noch machine is bestand in 2058 de wereld veranderen in grey goo waarmee dus alle ongelijkheid is verdwenen.
Het is al erg genoeg dat in de bepalingen van de klimaattop niet is opgenomen dat middels genetische manipulatie de mensheid overgaat op het ademhalen van broeikasgassen. Niet omdat het kan maar omdat het moet.