maandag 4 april 2016

panama papers map



 https://twitter.com/wikileaks

En het verschil tussen belastingontwijking (legaal) en belastingontduiking (illegaal)  is vaag, en hoe vaag gaan we de komende weken en maanden zien.
Zo is geld begraven op de maan belastingontwijking maar de maan begraven voor het belastingkantoor is belastingontduiking.
Indien de NASA wil landen op je plekje op de maan dan is wat ze betalen voor de landingsrechten ook belastbaar geld en de betreffende ruimte toeristen die hun inkomen op de maan stallen betalen dan ook rockettax. Indien de belasting op de landingsrechten veel lager zijn dan op aarde dan is de maan een offshore gebied. Indien je als eigenaar van dat stukje maan het inkomen van de ruimte toeristen niet doorgeeft aan de belastingdienst van hun nationaliteit dan ben je niet strafbaar maar de betreffende ruimte toeristen indien ze het ook niet doorgaven dan wel. De ruimte toeristen hebben dan de belasting ontdoken, en het maakt niet uit of het volle of nieuwe maan was. Bij een volledige zonsverduistering gelden wel weer andere regels omdat er dan waarschijnlijk ook met staats subsidies en fondsen van de verenigde naties is geknoeid. Aan bovenstaande map is te zien dat het laatste het geval is en zijn alleen nog demonstraties op de maan toegestaan zonder astronautenpak. Als ze het geld van buitenlanders in belastingparadijzen net zo zouden behandelen zoals wij de oorlogsvluchtelingen behandelen was er waarschijnlijk helemaal geen probleem geweest.