dinsdag 24 mei 2016

de scheiding van federatie en staat

Het huidig populisme en nationalisme komt vooral voort uit een grove misvatting over de europese unie, want we mogen zelf stemmen wie het beleid bepaalt eenmaal via directe verkiezingen met het europees parlement en enmaal via gtrapte verkiezingen met de europese raad.
De politieke structuur van de europese unie ziet er namelijk als volgt uit:

In de europese raad zitten de 28 landen om de tafel vertegenwoordigd door hun nationale regeringsleider die een politieke fractie vertegenwoordigd.  Ook in het europees parlement worden de landen naar politieke kleur bij elkaar gegooid.


De misvatting is dat dus half europa blijkbaar niet snapt waarom we niet als nationale staat worden vertegenwoordigd in de federatie van de europese unie, zoals wel in de VN, behalve dan in het aantal zetels dat we mogen bezetten in het europese parlement. Maar blijkbaar vinden het sommige ook vreemd dat we niet als ras of gelovige worden vertegenwoordigd in de europese unie, en uit zich dat in een aversie tegen een fictieve federatie als de Verenigde Europese Emiraten of een Europese Socialistische Unie die alleen door idealisten wordt na gestreefd. En wat eurofascisme precies betekent ligt aan degene die het woord gebruikt. De meeste kiezers denken dan ook dat ze hun regringsleider kunnen steunen door nationalistisch oftewel populistisch te stemmen. Dit werkt uiteraard polarisering in de hand omdat men op europees nivo alleen politieke kleur kan bekennen en sommige politieke kleuren zijn meer nationalistisch en racistisch dan anderen. Ergo..
youtube.com/playlist?list=PLmWYEDTNOGUJixAZmg8G13O5xBJZX0tHT
De europese polarisering is inherent het europese systeem waar de vorm dus haaks op de inhoud is gaan staan. Pas als de inhoud het wint van de vorm is de strijd gestreden.
De misvatting is in de wereld gebracht door een eenvoudige plaatje dankzij 'Geenstijl' omdat het over de Raad van Europa gaat. Men moet de europese raad niet verwarren met de Raad van Europa omdat ook Rusland en Oekraine daartoe behoort en evenveel landen telt als het europees songfestival en we weten wie dat gewonnen heeft, Georgië in ieder geval ook niet.

2015
Hoe door een Brexit Engeland in een reccessie belandt terwijl ze helemaal niet in de eurozone of schengenzone zitten is me een raadsel, gelukkig is een grote mediacampagne om de britten hun aandacht erbij te laten houden zodat ze in blinde paniek kunnen stemmen wat ze willen en nergens aan zullen ontsnappen. Als je bovenstaande afbeelding beschouwd als een multilevel schaakbord dan zal bij een Brexit de Union State waarschijnlijk een tegenzet doen met hun invloed op Turkije en Griekenland die samen met Rusland in de BSEC zitten.

european flags