donderdag 23 juni 2016

Britain Victorious

Brussel houdt adem in voor Brits referendum | Telegraaf.nl: "Mochten de Britten ervoor kiezen in de EU te blijven, dan wordt het akkoord van kracht dat de Britse premier David Cameron op een top in februari sloot met de leiders van de 27 andere EU-landen. De bal ligt dan bij de Europese Unie.

Noodrem
Dat akkoord houdt onder meer in dat lidstaten meer mogelijkheden krijgen om nieuwe Europese wetsvoorstellen tegen te houden of te veranderen. Ook kan een ’noodremsysteem’ worden geactiveerd als in een lidstaat het socialezekerheidsstelsel zwaar onder druk komt te staan doordat te veel burgers uit andere EU-landen hier een beroep op doen. Verder komen er strengere eisen voor het uitkeren van bijslag voor kinderen die niet wonen in het land waar de ouder werkt.

Verder moeten eurolanden meer rekening gaan houden met het effect van hun beslissingen op landen die de euro niet hebben, zoals het Verenigd Koninkrijk. Ten slotte wordt het Verenigd Koninkrijk uitgezonderd van de verdragsterm ’ever closer union’, die inhoudt dat EU-lidstaten politiek steeds verder integreren."



'via Blog this'



Of het een Brexit of Bremain wordt in beide gevallen is het een brits voordeel en hebben ze de typisch britse uitzonderingspositie behouden. En dus is de EU in beide gevallen de verliezer.