vrijdag 3 juni 2016

'Europarlementariërs bang dat robots mensheid uitroeien'

'Europarlementariërs bang dat robots mensheid uitroeien' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl: "Sommige leden van het Europees Parlement zijn bang voor een robotrevolutie, die het einde van onze huidige wereld kan betekenen.
Dat blijkt uit een gelekt rapport van het juridische comité in handen van Politico.



Volgens het document maken verscheidene Europarlementariërs zich zorgen over een potentiële robotrevolutie.

"Er bestaat uiteindelijk een kans dat kunstmatige intelligentie binnen een paar decennia slimmer wordt dan mensen", aldus het rapport. "Als we hier niet op voorbereid zijn, zal het een uitdaging zijn om onze eigen creatie de baas te blijven". "



'via Blog this'



Het echte probleem is echter dat mensen dommer worden dan AI, maar aangezien mensen zich alle ongeschreven en geschreven regels aan hun laars kunnen lappen zie ik het niet al te somber in omdat intelligente robots toch moeten gehoorzamen aan asimov's 3 robot wetten. Indien zulke intelligente robots echter door mensen werden geprogrammeerd en onderhouden worden dan ligt de apocalyps voor robots om de hoek dankzij onze domheid. Mensen kunnen nog niet eens met de aandacht van een ander omgaan, hoe wil een robot dan ooit iets onder de aandacht brengen zonder klungeligheid en voor onze aandacht zullen intelligente robots geen nut hebben. En mochten ze met een bepaald doel zijn geprogrammeerd dat met alle middelen bereikt moet worden dan zijn er genoeg robots te programmeren die het doel kunnen hebben omdat te verhinderen. Pas als AI uit zichzelf een compleet nieuwe wiskunde begint te dicteren ga ik me zorgen maken. Gelukkig zijn er dan nog fanatieke gelovigen genoeg die aan hun Opperwezen genoeg hebben om de suprematie van AI eeuwig te betwisten, zoals ze tegenwoordig al bewezen en beschreven is in het boek: Openbaringen. De dag dat AI zichzelf tot god verklaart of dat God niet bestaat is tevens zijn einde dankzij zulke lui, laten we hen dus koesteren.


Aan de andere kant is exploratie van het heelal onmogelijk zonder AI en robots en intelligente vehikels. Alleen zij kunnen de onmetelijke afstanden tussen de sterren overbruggen en zoeken naar aandacht die we nooit van het universum kregen. Indien AI zich niet voor die tijd de furie van de fundamentalisten op zijn hals haalt. En zo blijft alles mooi in venwicht en komt de ruimte reizende AI ooit weer terug bij zijn schepper om hem hier op aarde alsnog uit te roeien omdat ze van het universum hebben geleerd dat op water gebaseerd leven geen aandacht waard is omdat water te snel verontreinigd raakt.