woensdag 3 juni 2009

Programma's en kandidatenlijsten Europese verkiezingen 2009 < Dutch Political Parties < University of Groningen

Programma's en kandidatenlijsten Europese verkiezingen 2009 < Dutch Political Parties < University of Groningen
Het zou handig zijn als erbij stond aan welke kant van het politieke spectrum een partij stond, en wat de kernpunten van deze verkiezingen zijn, want ik heb geen idee.

Maar gelukkig vond ik deze afbeelding op http://www.votewatch.eu/ in een statistical paper over het 6de europese parlement (een concurrerende site is epvote.eu)
Van al die stemwijzers met hun vage, onduidelijke, verdacht gefromuleerde en diplomatiek opvallend dicht bij elkaar liggende vragen/oplossingen wordt je ook niet veel beter. En als ik als advies PVV of VVD krijg is er zeker iets mis. En newropeans, solidara, LibDem, libertas en PEP, who the fuck are they? Europa voordelig & duurzaam, is dat een consumentenbond?
De opbouw van het huidige EP naar Eur. partij en land kan men hier terug vinden, en de verdeling van de landelijke partijen in de europese partijen per land in 2004-2009 per land. Interesse in hun declaratie gedrag?
Wellicht ben je bij stemwijzer.nl dan wel goed uit. Een handig kaartje waarop je je dan kan richten is het stemgedrag in het EP:

Als je je politieke kennis wilt meten in een examen kun je hier je certificaat behalen.

Voor een programvergelijk kun je hier terecht, en kun je met rood potlood alhier gaan kleuren.


Good night and good luck.