zaterdag 19 februari 2011

tsunamie aan revoluties: een overzichtje

FOK.nl / Nieuws / Arabische wereld rijp voor revoluties / FOK!frontpage: "Na de geslaagde revoluties in Egypte en eerder al Tunesie lijken verschillende landen in de Arabische wereld rijp voor revoluties. Met name in Algerije en Jemen zijn de eerste stappen al gezet. Naast de Arabische landen lijkt ook in Iran de situatie onrustig."
Bahrein, Marokko, Syrie, Oman, koeweit, Irak, Oeganda, Albanie, Italie, Libanon, Saudi-Arabie, Soedan en Jordanie, en vandaag ook Libie, maken het lijstje compleet.


Onzichtbare revoluties in zuiden van Afrika:
¨In twee landen, Gabon en Djibouti, vinden al enkele weken straatprotesten plaats. Alleen is er in die landen geen wereldpers aanwezig om te laten zien dat ook zwarte Afrikanen bereid zijn te strijden voor vrijheid en een eerlijke verdeling van de rijkdommen.¨

Al met al opstanden in zo'n 21 landen.

Voordat u niet meer weet waar u nog u vakantie heen moet boeken, en u als werkcoach met u volgevreten lijf en manlief met twee kinderen in Dubai aan het strand ligt.
Met als mogelijke achtergrond demografische druk en economisch mismanagment, naast het protest tegen politieke ongelijkheid, leuk voor de vakantiefoto.
En ook in nederland is er revolutie nl. die van Wilders die dictator voor het leven wil worden vanwege een achterlijke islam(iet). Nederland is dan ook een typocratie.