maandag 27 augustus 2012

RTL Nieuws - Live partijprogramma's: grote verschillen koopkracht

RTL Nieuws - Live partijprogramma's: grote verschillen koopkracht: Dit zijn de gevolgen voor de koopkracht van de programma's van de partijen over de periode tussen 2013 en 2017:

VVD: -1,25 procent
PvdA: -0,25 procent
PVV: 2 procent
CDA: -3,25 procent
SP: 3 procent
D66: -2,25 procent
GroenLinks: 2,5 procent
ChristenUnie: 1 procent
SGP: -1 procent
DPK: -1,25 procent

 Volgens econoom Bas Jacobs zorgen bijna alle partijen voor het terugdringen van het houdbaarheidstekort van de overheidsfinanciën. Dat betekent dat op de lange duur de overheid aan zijn verplichtingen kan blijven voldoen. Dat heeft op korte termijn voor gevolgen dat de koopkracht van mensen erop achteruitgaat. Juist bij de PVV is dat niet zo, bij die partij groeit de koopkracht op korte termijn, maar dat kost de overheid op de lange termijn geld."

En ook koopkrachtgroei bij SP, GL, en CU, waarvan SP en GL meer dan de 2% groei van de PVV.
Is RTL een spreekbuis geworden voor de PVV of alleen bas jacobs?

en:

Koopkracht bij CDA onderuit, tekort nergens weggewerkt | nu.nl/nieuws | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: Bij ongewijzigd beleid komt het begrotingstekort in 2017 uit op 2,6 procent. Maar alle partijen dringen dat tekort terug, de VVD het meest met 1,4 procent: een daling van 16 miljard euro. Ook andere partijen verbeteren het begrotingstekort met rond de een procent...
...De PVV doet het met name goed door forse bezuinigingen op overheidsuitgaven, zoals defensie, veiligheid, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking en door dat geld in te zetten voor lastenverlichting....
...Op de korte termijn scoort vooral de PVV goed op het gebied van werkgelegenheid met een afname van de werkloosheid van 0,5 procent in 2017, waar die dan nog bij alle andere partijen toeneemt."

PVV scoort goed, ten koste van wie...
Als je alle buitenlanders het land uitzet is er genoeg kutwerk over,  maar dankzij bezuinigingen in het onderwijs zullen velen niks anders kunnen of crimineel worden. PVV beleid leidt dus vooral tot een onbeschoftere samenleving.
Dat het CPB maar eens de mate van beschaving uitrekent van al die partijprogrammas.
Wellicht dat een ratingsburo ook nog een duit in het zakje kan doen met een D rating voor de PVV?