maandag 15 oktober 2012

'Tanja Nijmeijer heeft echt bloed aan haar handen' | nu.nl/boek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

'Tanja Nijmeijer heeft echt bloed aan haar handen' | nu.nl/boek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: ''Ze heeft echt bloed aan haar handen", zegt De Graaf over de Denekampse, die zich tien jaar geleden aansloot bij de FARC. ''Ze heeft in haar dagboeken zelf toegegeven dat ze betrokken was bij een aanslag waarbij een kind om het leven kwam. Ulrike Meinhoff wordt soms als de gevaarlijkste gezien, maar heeft nooit op iemand geschoten. Dat ligt met Nijmeijer wel anders."

Zij hekelt de "verkeerde aandacht" die Nijmeijer in de media vaak krijgt. ''Er wordt vergoelijkend over haar gesproken vanwege haar uiterlijk, als was zij een avonturierster. In de beeldvorming is zij een mooie vrouw vol idealen, maar als ze negentig kilo had gewogen en er lelijk had uitgezien, dan was het verhaal anders geweest."

Ik kan me niet voorstellen dat een vrouw vol met idealen haar uiterlijk en sexappeal misbruikt om anderen te verleiden die idealen ook te volgen, zo zijn links gepolitiseerde vrouwen niet.
Het zijn die linkse idealistische kerels die zich omringen met belachelijk mooie vrouwen en anderen de kans niet gunnen, om zo het pacifisme en activisme in de commune bevorderen.
En zo met liefde een nieuwe toekomst bouwen. Jaloersheid en afgunst komt later wel, dat die vrouwen dat niet doorhebben verbaast me nog.