zaterdag 18 mei 2013

Bourgeoisie

En ja hoor, met pinksteren ben ik weer eens verkouden.

En over de middenstandsmentaliteit, waar freek de jonge altijd zo over fulimineerde, is maar weinig van te vinden op internet, volgens google. En de amerikaanse middle-class is toch net iets anders.
En op wikipedia is het algemene burgerij de ingang naar sociaal-economische verhoudingen.

Een quote dan maar:
Oscar Wilde: 'The trouble with the middle classes is, they are always rising.' 

En bestaat er al zoiets als cyber middle-class? In bitcoins?
De macht van de middenstand is met internet nou niet bepaald geslonken, en kan men werkelijk elke
voorbijganger op elke willekeurige plek bestoken met pop-ups en ads voor je produkt.
En de mentaliteit ven de middenklasse is dan niet meer het zout in de pap maar eerder het meel in het brood geworden, onontkoombaar en globaal, en met hun cyber-imperialisme verspreiden ze hun betaalkrachtige moraal van zelfzucht. (1)
In de vrije informatie maatschappij en de daarbij behorende anarchistisch gestructureerde informatiemarkt is de revolutie in het digitale tijdperk in handen van een paar handvol (a-politieke?) getalenteerde computerkrakers, als we hollywood of het nieuws mogen geloven.
De enige informatierevolutie is dat we toegang hebben tot informatie deswelks we niet vertrouwen als die niet aan een opleiding is geleerd. Het post-industrieel proletariaat is in het westen nauwelijks digibeet, en de wereldwijde internetpenetratie met groeicijfers van boven de 1000% voor afrika, latijns-amerika en het midden-oosten doet het ergste vermoeden.


Door de sociale media heeft het web nieuwe klassen gecreerd, waarbij de middenklasse nog steeds de hoofdmoot vormt. Aldus zijn er nu dus
7 klassen te onderscheiden, waarvan de laagste klasse het precariaat is. Zij zijn de bron van populisme en extremisme, en de post-moderne revolutionairen. Waarmee het verschil met de fascistoide middenklasse en de laagste klasse eigenlijk wegvalt, of moet ik geloven dat de 1,5 miljoen mensen die PVV stemden allemaal uit het precariaat kwamen.


Nog een qoute van Trotzki: 'Bureaucratie en sociale harmonie zijn omgekeerd evenredig aan elkaar.'



De ware kracht van de middenstand is echter niet de betaalkrachtige moraal maar een gemeenschappelijke droom gedeeld met miljoenen anderen: huisje, boompje en beestje. En in het centrum hiervan staat de paarvorming en daarmee de voorwaardelijke liefde. Het is de beste reclame voor liefde en hun laagste list. Er bestaat geen liefde van de maatschappij buiten de middenklasse. Liefde is een uitvinding van de middenstand om als een sluipmoordenaar je verstand te liegen met de kerk.





De pragmatische waarde van dit blogstukje is echt niks, alleen maar om te onderscheiden.