zondag 13 oktober 2013

'Grootste banken wel veilig te ontmantelen' | nu.nl/economie | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

'Grootste banken wel veilig te ontmantelen' | nu.nl/economie | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "Amerikaanse autoriteiten kunnen de grootste banken ter wereld op een veilige manier ontmantelen mochten ze omvallen.

Dat zeiden Art Murton van de Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) en vicepresident van de Britse centrale bank Paul Tucker zaterdagavond tijdens een bijeenkomst van het Institute of International Finance. De FDIC is het garantiefonds voor spaartegoeden in de VS.

De FDIC kreeg dankzij de zogeheten Dodd-Frank Act uit 2010 de macht om financiële instellingen over te nemen in het geval verwacht wordt dat een instituut niet failliet kan gaan zonder schade aan het financiële systeem."

'via Blog this'

Absurd laat en enigste bericht op nu.nl over de Dodd-Frank Act, ondertussen is occupy beweging en 'we are the 99%'-movement (beiden in 2011) al voorbij gekomen. Het kan toch niet zo zijn de alle occupy en '99%' volgers misleid zijn, en dan niet te vergeten de vele documentaires die het wel over de banken en kredietcrisis hadden maar niet over de Dodd-Frank Act. Waar slaat dit op? Kapitalistisch managment van cyberinfo, welke politiserende software heeft dit geschreven?