maandag 14 oktober 2013

Verzamelaars leefden samen met boeren | nu.nl/wetenschap | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Verzamelaars leefden samen met boeren | nu.nl/wetenschap | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl: "Vrouwelijke verzamelaars trouwden wel met boeren, maar andersom trouwden er geen boerinnen met verzamelaars. Boerinnen wilden geen relatie met een verzamelaar, omdat ze met boeren meer kinderen konden krijgen."

'via Blog this'

En waarschijnlijk sprak de bruidschat ook een woordje mee, terwijl de boeren door de woonlasten eigenlijk weer een nadeel hadden. Daarnaast had het huwelijk in de prehistorie niet echt een goede naam, er is dan ook weinig over bekend. En een legertje verzamelaars rond de boer was toch ook bruikbaar als uitkijk en waarschuwing voor rondlopend schadelijk wild, en was daarbij een bij uitstek geschikte voedingsbodem voor slavernij, waarin de (komende) boerin een sleutelrol speelde.
Hoe ze toen de post rondbrachten? Waarschijnlijk als een excursie door een beschilderde grot, omdat toen veel geadresseerde keien onbestelbaar waren, met de pottenbakkerij kwam hierin pas een kentering. Na de domesticering van dieren en aanbidders, werd de vrouw gedomesticeerd en eindigde het matriarchaat omwille van heldendom. Deze sociale samenlevingsvorm hield duizenden jaren stand tot aan de ontdekking van Auschwitz, en de eerste zombie-samenleving een feit was. En door de duizelingwekkend vaart van de technologie stormen we af op globaal nivo op een mierennest van zombies, omwille van de machine. De eerste fase is al voltooid.